Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου και Λακκοτρύπη

Υψηλούς τόνους επιφύλασσε η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, με τα επιτελεία των υποψηφίων να ανταλλάσσουν πυρά επί των ζητημάτων που κυριαρχούν στην επικαιρότητα, όπως οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη και οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη σε σχέση με το κοίτασμα στον στόχο «Καλυψώ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου του Σταύρου

Μαλά, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ενέργειας, χαρακτήρισε «προβλέψιμη» την επικοινωνιακή πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι πρόκειται περί «φιέστας» στα θέματα του φυσικού αερίου.

«Εμείς επικεντρωνόμαστε στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης και, βεβαίως, στο μεγάλο στοίχημα, που είναι να σπάσουν τα αδιέξοδα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «μακάρι ο υποθαλάσσιος πλούτος που υπάρχει στην Κύπρο να αξιοποιηθεί σωστά για όφελος του κυπριακού λαού».

Διαβάστε επίσης: Στήριξη Αρχιεπισκόπου σε Αναστασιάδη - Διαμάχη με επιτελείο Μαλά

Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική, σύμφωνα με τον κ. Δαμιανού, ο Σταύρος Μαλάς θα ακολουθήσει μια δική του φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη που έχει προκύψει, να μοιραστεί στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε ορισμένους.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία για ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση εκλογής του, συνέστησε υπομονή μέχρι να πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και των δημόσιων τοποθετήσεων.

Διαβάστε επίσης: Αρχιεπίσκοπος για Μαλά: Αφού δεν θα εκλεγεί (vid)

Όσον αφορά στις απαξιωτικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Δαμιανού ανέφερε «αν είναι θέλημα Θεού να μην εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς, ας είναι. Εμείς θέλουμε να γίνει θέλημα λαού και να εκλεγεί», κάνοντας, παράλληλα, έκκληση να ξεχωρίσουμε το πνευματικό και θρησκευτικό έργο της Εκκλησίας από τα πεπραγμένα του κράτους.

Στην παρατήρηση ότι σε περίπτωση εκλογής του ο κ. Μαλάς θα κληθεί να συνεργαστεί με τον Αρχιεπίσκοπο, απάντησε με νόημα ότι «άλλοι έχουν συνεργαστεί πολλάκις και επιχειρηματικά με τον Αρχιεπίσκοπο και νομίζω ότι αυτοί οι δεσμοί που έχει δημιουργήσει, περιλαμβανομένων και προέδρων, είναι ακατάλυτοι».

Κληθείς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ο κ. Δαμιανού απάντησε ότι αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σε μια πρωτοφανή χαλάρωση, ώστε «να μπορέσει να κάνει τους πύργους του ο Αρχιεπίσκοπος», αλλά και ότι από «την Αρχιεπισκοπή αγόρασε ακίνητο ο Νίκος Αναστασιάδης».

Τέλος, σημείωσε ότι ο Σταύρος Μαλάς σέβεται και εκτιμά το έργο, «αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε σύγχρονα και να διαχωρίσουμε το Κράτος από την Εκκλησία».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» και αναφερόμενη στις ενεργειακές εξελίξεις στον στόχο «Καλυψώ», επισήμανε ότι για να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο έχουν προηγηθεί ορθοί σχεδιασμοί εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, με τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου να επενδύουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάνοντας λόγο για «αποτελεσματικότητα» της διακυβέρνησης.

«Αυτή η αποτελεσματικότητα υπάρχει σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, την παιδεία και την κοινωνική πολιτική. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2014 ώστε αυτό το κράτος να προσφέρει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας που υπέφεραν από την οικονομική κρίση», είπε.

Στην παρατήρηση ότι οι ανακοινώσεις για την ενέργεια έγιναν τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές, η κα Δημητρίου σημείωσε ότι ήταν ήδη γνωστό πως τα στοιχεία ήταν πολύ ενθαρρυντικά, λέγοντας ότι ο Υπουργός Ενέργειας ήταν πολύ προσεκτικός σε ό,τι είπε.

«Εξάλλου, οι εταιρίες δεν θα επένδυαν αν δεν πίστευαν ότι υπήρχε προοπτική. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και ελπίζουμε ότι όλοι, όπου κι αν ανήκουν, ό,τι κι αν στηρίζουν, θέλουν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε και έκανε έκκληση για υπομονή.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο Προεδρικό Μέγαρο, η επικεφαλής του επιτελείο Αναστασιάδη κάλεσε άπαντες να είναι προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις τους και υπενθύμισε ότι καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει την προτίμησή του.

«Εμείς απευθυνόμαστε στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία των πολιτών, στους πολίτες που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας και με τη δική τους ψήφο θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα», είπε, και τόνισε ότι η επόμενη πενταετία δεν θα είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα και σημαντικές προκλήσεις, καταλήγοντας ότι θα πρέπει «με ενότητα να πορευτούμε στη συνέχεια, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα