Φονικό Περβολιών: "Πάνω στη βλακεία μου, την πυροβόλησα"

Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον Γιάγκο Κατσαρή, 80 χρόνων από τη Λάρνακα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο που έγινε στα Περβόλια τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος, ύστερα από δική του παραδοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της συζύγου του Ζωής, 77 χρόνων, με την οποία ήταν σε διάσταση, στα Περβόλια.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 3 Μαρτίου 2016 στο περιβόλι που διατηρούσε το θύμα.

Ενώπιον Κακουργιοδικείου, ο Κατσαρής έδωσε τη δική του εξήγηση, για τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, Ζωή. Αυτή, κρατούσε

στο χέρι της το πώμα του πλαστικού καλάθου και βρισκόταν στην καγκελόπορτα και αυτός την απειλούσε να μην μπει μέσα στο σπίτι.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα, που χρησιμοποίησε ο ηλικιωμένος για τη μοιραία στιγμή: "Εκεί την πυροβόλησα, πάνω στη βλακεία και την αφηρημάδα μου τράβηξα το πιστόλι και την πυροβόλησα", είπε ο 80χρονος και πρόσθεσε πως "το μετάνιωσα αλλά το ποτάμι δεν στρέφεται πίσω. Ζητώ συγγνώμη, έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου, όταν σήκωσα το πιστόλι στη γυναίκα μου. Ήταν μεγάλο λάθος που σήκωσα το πιστόλι εναντίον της γυναίκας μου, αλλά άνθρωπος είμαι και έκαμα το έγκλημα".

Ο Γιάγκος Κατσαρή, παραδέχθηκε ακόμα ότι ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησε την 77χρονη σύζυγο του ήταν επειδή η ίδια "είχε χρησιμοποιήσει ξανά βία» για να μην τον αφήσει να πηγαίνει στο σπίτι στα Περβόλια" και πρόσθεσε πως «την πρώτη φορά υποχώρησα, τη δεύτερη όμως είχα το πιστόλι και έγινε το έγκλημα".

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, ανέφερε πως ο 80χρονος "είχε τοποθετήσει στο όπλο έξι πλήρη φυσίγγια και σχεδόν εξ επαφής έριξε κατά του θύματος τρεις πυροβολισμούς, πλήττοντας το στην περιοχή του θώρακα".

Κάτω από αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι αποδέχθηκε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης πράξης του, αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο παρά ο θανάσιμος τραυματισμός του θύματος.

Ήταν, επομένως, μια ηθελημένη ανθρωποκτονία, πράξη καθεαυτή απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλες τις απόψεις, έστω και αν διαπράχθηκε στιγμιαία και κάτω από συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης λόγω της συμπεριφοράς του θύματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα