Η διέλευση του Airbus από τον ελληνικό εναέριο χώρο

Η ελληνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δημοσίευσε το χρονικό της διέλευσης του μοιραίου Airbus από το FIR Αθήνων.

Συγκεκριμένα:

02:24: Το αεροσκάφος, με δρομολόγιο από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο, με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να επιβεβαιώνουν την πορεία και τον προορισμό του.

02:48:

Η πτήση μεταφέρεται από την ελληνική αρμοδιότητα στην αιγυπτιακή και επιβεβαιώνεται ο η έξοδος του αεροσκάφους από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. «Ο κυβερνήτης ήταν σε καλή κατάσταση και ευχαρίστησε τον Έλληνα ελεγκτή».

03:27: Ο Πύργος ελέγχου της Αθήνας προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον κυβερνήτη προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τη μεταφορά του ελέγχου της πορείας του αεροσκάφους στη δικαιοδοσία του Καΐρου. Μετά από επανειλημμένες απόπειρες επικοινωνίας οι οποίες έπεσαν στο κενό, ο Έλληνας ελεγκτής ζητά τη συχνότητα κινδύνου, χωρίς απόκριση και πάλι.

03:29: Το αεροσκάφος βρίσκεται στο σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών

03:39:40: Το σήμα του αεροσκάφους χάνεται, περίπου 7 ναυτικά μίλια νότια/νοτιοανατολικά του σημείου εξόδου κι ενώ έχει εισέλθει εντός του FIR Καΐρου. Αμέσως, η υπηρεσία ραντάρ της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας λαμβάνει αίτημα να εντοπίσει το αεροσκάφος, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται κατορθωτό.

03:45: Ξεκινούν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης, ενώ παράλληλα ενημερώνεται η Υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων του Καΐρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα