Τραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση κατά Πλεύρη, Αγοραστό, Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλο και κρατικούς αξιωματούχους

Ο Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Δικατικό Μέγαρο Λάρισα ονομαστικά κατά των υπουργών, του Περιφερειάρχη και όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία, στην οποία αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να γίνουν επιχωματώσεις στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εκ μέρους του Συλλόγου μίλησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ο οποίος ανέφερε: «τέτοιες εντολές,

σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές».

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερωθούν από τον εφέτη ανακριτή για τα αποτελέσματα της τελευταία δειγματοληψίας από το έδαφος στο σημείο της τραγωδίας και των ελέγχων στα συντρίμμια για ανθρώπινα υπολείμματα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστου, καθώς επίσης και στον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και μια σειρά από στελέχη υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία κτλ. Πρόκειται για όσους συμμετείχαν στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για «τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» και είχε κατονομάσει ο κ. Αγοραστός σε απάντηση του προς την πρόεδρο του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιάνου, έπειτα από εξώδικο που του απέστειλε τον περασμένο Αύγουστο.

Περισσότερα σε λίγο…

Keywords
Τυχαία Θέματα