ΥΚΑΝ: Υπάρχουν περιοχές υψηλού κινδύνου για ναρκωτικά στα σχολεία

Για το επίμαχο βίντεο που αποκάλυψε το Σίγμα μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, γιατί πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα, δεν πρέπει όμως να μεγεθύνεται.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ, σύμφωνα με έρευνα του 2016 το 10% των παιδιών έχει δοκιμάσει κάνναβη για μια φορά στη ζωή του. Τόνισε ότι λαμβάνονται

πολλά μέτρα για πάταξη του φαινομένου και ένα από αυτά είναι συνεργασία ΥΚΑΝ- Υπουργείου Παιδείας, με ορισμό σημείου επαφής για κάθε σχολείο, ώστε να γίνεται άμεση ενημέρωση για διακίνηση ή υποψία διακίνησης στα σχολεία.

Κληθείς να σχολιάσει πώς προστατεύονται οι πληροφοριοδότες, απάντησε ότι η κάθε πληροφορία που φτάνει αντιμετωπίζεται με εχεμύθεια και δεν έχει διαρρεύσει ποτέ από την Υπηρεσία ποιος την έχει δώσει. Εξήγησε ότι, ακόμα κι εάν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, υπάρχει η διαδικασία προστασίας μαρτύρων. Λειτουργούν με κωδικούς και δεν ξέρουν ούτε τα μέλη της ΥΚΑΝ τον πληροφοριοδότη, σύμφωνα με τον κύριο Σεργίδη.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιοχές υψηλού κινδύνου, αλλά έχει σημασία η διαδικασία που υπάρχει ως προς την ενημέρωση της Αστυνομίας και οι διαδικασίες του ΥΠΠ για παραπομπή νεαρών χρηστών σε προγράμματα.

Ανέφερε ότι έγιναν πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες, που μπορεί να ξεκινούν από σπίτι, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΥΚΑΝ. Όμως, όπως ανέφερε, πάνε στοχευμένα σε ομάδες υψηλού κινδύνου και τα προγράμματα της Αρχής Αντιμετωπίσεως Εξαρτήσεων στοχευμένα θέλουν να λύσουν τα προβλήματα παιδιών που πιθανόν να είναι παράγοντες κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα