Φιλανθρωπική εκδήλωση προς ενίσχυση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Φιλανθρωπική εκδήλωση προς ενίσχυση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κλάδος Πάφου) διοργανώθηκε την Κυριακή σε ξενοδοχείο στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, περιλάμβανε σιωπηλή δημοπρασία έργων τέχνης Κυπρίων καλλιτεχνών, καθώς και brunch.

Σε χαιρετισμό της η Πρώτη Κυρία επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη θα στηρίξει τον εθελοντισμό και γενικά τις εθελοντικές οργανώσεις και θα σταθεί δίπλα τους με στόχο την χάραξη κοινωνικής πολιτικής. 

Η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου,

Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε συγκινημένη για την ανταπόκριση και πρόσθεσε ότι «κινητοποιώντας τη δύναμη του ανθρωπισμού βελτιώνουμε τη ζωή ευάλωτων συμπολιτών μας».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Πάφου Μαρία Κανναβιά Κορακίδου ανέφερε πως ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και το αίσθημα ευθύνης που νιώθει κάποιος απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων του.

Η κ. Κορακίδου αναφέρθηκε και στις δύσκολες μέρες που βίωσε ο τόπος λόγω του κορωνοϊού, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν τους ανθρώπους που τους είχαν ανάγκη για να τους παραδώσουν τρόφιμα στο σπίτι τους, να δούνε πως ζουν και να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα που, όπως ανέφερε πιστεύαν ότι «συμβαίνει κάπου αλλού, κάπου μακριά».

Όπως αναφέρθηκε τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού- Κλάδος Πάφου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.  

Eξάλλου σε χαιρετισμό της η Νικολέττα Πιττοκοπίτη, πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων του Κλάδου Πάφου, είπε ότι όραμα του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού είναι να καταστεί ως ο κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικός οργανισμός στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως οι καλλιτέχνες που πρόσφεραν τα έργα τους για δημοπρασία είναι οι Ανδρέας Μακαρίου, Μαρίνα Ολυμπίου, Δέσποινα Ναθαναήλ, Ηρώ Αρμεύτη,  Αμαλία Πικρίδου, Μαρκέλλα Ιακώβου, Σούλα Λειψού Γιάγκου, Χρύσανθος Όθωνος, Έλενα Ροδοσθένους, Αρίστη Χατζησάββα, Κατερίνα Νικολαίδου, Ελίνα Σιακαλλή, Μάριος Αναστασίου, Ελένη Νικολάου, Αχιλλέας Χρίστου, Πηνελόπη Αθηνοδώρου Μάντη, Γιώτα Ιωαννίδου, Ellis Lestas, Στυλιανός Γούρος, Fosoh Mbah, Έλενα Βιολάρη, Θεοδώρα Ζάγγουλου, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Ανδρέας Δρουσιώτης, Στέλιος Σοφοκλή, Σάββας Αγαθοκλέους, Θάνος Σαββίδης, Μάκης Οικονομίδης, Θέκλα Γαβριήλ, Χαρίκλεια Καζέλη, Ergen Korkmazel, Tomaszewicz Studio, Χαμπής Τσαγγάρης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Γιώργο Κοτσώνη,Χρίστος Χρίστου, Γιάννης Σακέλλη, Κίκης Παντέχη, Γιάννης Σιέπη και Αυγουστίνος Κοντός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα