Φαίδωνος: «Εκπέμπω επίσημα SOS» για τα σχολεία λόγω μεταναστευτικού (vid)

SOS εξέπεμψε ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, για το πρόβλημα που εντοπίζεται στα σχολεία της επαρχίας Πάφου εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Αρχικά, ανέφερε ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν δυστυχώς όπως τα είχαμε προβλέψει τα τελευταία χρόνια με τις παρεμβάσεις, οι οποίες πολλές φορές παρεξηγήθηκαν ή κάποιοι προσπάθησαν να προσδώσουν ακραία και ρατσιστικό χαρακτήρα.

Καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο κράτος», «ή καλύτερα για να μη λέμε ότι δεν έχουμε κράτος, έχουμε

κράτος αλλά το πρόβλημα είναι ότι την ώρα που δέχεσαι μετανάστες στα σχολεία κτλ οι μηχανισμοί του κράτους πρέπει να είναι σε τριπλάσια απόδοση και ποιότητα. Εμάς όχι μόνο δεν είναι σε τριπλάσια απόδοση αλλά δεν είναι ούτε καν στο ήμισυ μιας κανονικής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε τεράστιους αριθμούς και το κράτος αδυνατεί να τους διαχειριστεί».

Εξήγησε ότι σύμφωνα με την απογραφή οι Ελληνοκύπριοι είναι κάτω του 60% στην επαρχία της Πάφου, ενώ σε κάποιες περιοχές της Χλώρακας ο πληθυσμός των αλλοδαπών ξεπερνά το 85%. «Σε πέντε δημοτικά της Πάφου ο πληθυσμός των μαθητών με μεταναστευτικό βιογραφικό είναι πέραν του 50% και φτάνει το 90%. Την ίδια ώρα, σε κάποια τμήματα η ελληνοφωνία περιορίζεται στο 70%».

Μάλιστα, εξέπεμψε SOS, γιατί η παιδεία στην επαρχία της Πάφου «βούλιαξε». «Εκπέμπω επίσημα SOS για τα σοβαρότητα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων της πόλης ένεκα του ζητήματος του μεγάλου αριθμού παιδιών με μεταναστευτικό βιογραφικό».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:    

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ για Χλώρακα: Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτραπούν επεισόδια στα σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα