Η παραδοχή της Αννίτας, οι πληγωμένοι του ΔΗΣΥ και οι πορείες

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Αννίτα Δημητρίου, η οποία μίλησε για τα εσωκομματικά του ΔΗΣΥ, για τα γεγονότα της Χλώρακας και της Λεμεσού αλλά και για τα θέματα καθημερινότητας με την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Βουλής ερωτήθηκε για τη συνέντευξη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για «επανασυγκόλληση» των κομματιών του κόμματος.

«Ο ΔΗΣΥ έχει ηγεσία, εργαζόμαστε καθημερινά.

Δεν κλείνουν οι πληγές σε μια μέρα. Καλοδεχούμενη η βοήθεια, ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε και ξέρουμε τι κάνουμε.

Όταν στηρίζεις κάποιον δεν πρέπει να τον στηρίζεις γιατί έχεις να κερδίσεις κάτι απ’ αυτόν. Η υποψηφιότητά μου στον ΔΗΣΥ ήταν για να επέλθει ενότητα. Πρέπει να κλείσουν πληγές. Ο ΔΗΣΥ έχει όραμα και ιδεολογία. Δεν είναι ώρα ούτε για πορείες, ούτε να οξύνουμε καταστάσεις».

Αναφερόμενη στα επεισόδια είπε ότι υπάρχουν ευθύνες ειδικά αν είχαμε πληροφορίες ή γνωρίζαμε για κάποια από τα περιστατικά. Προέβη μάλιστα και σε παραδοχή λέγοντας πως έγιναν πράγματα λάθος και πράγματα που δεν έγιναν. «Η ευθύνη η δική μας ποια είναι; Να κάνουμε πορείες; Να οξύνουμε την κατάσταση περισσότερο; να αναλάβουμε όλοι ευθύνες. Εμείς ως ΔΗΣΥ αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και βγαίνουμε μπροστά. Θα βγούμε με προτάσεις εντός των ημερών.

Εκ πρώτης όψεως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις που δεν τιμούν τη χώρα μας. Θέλουμε άμεσα και αποφασιστικά μέτρα, να νιώσει ο κόσμος ότι υπάρχει τάξη. Όσο δίκαιο και αν έχουν οι πολίτες να είναι αγανακτισμένοι από τους αριθμούς δεν μπορεί να παίρνουμε λοστούς. Έχουν ευθύνη και όσοι υποθάλπτουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε τις πορείες και τα μεγάλα λόγια και να κάτσουμε κάτω να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορεί να εξισώνονται τα πάντα. Ο καθένας την ευθύνη του. Να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης είτε από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά, δεν έχω πρόβλημα να το πω».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Βουλής μίλησε και για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους πολίτες και τα νοικοκυριά και τόνισε ότι χρειάζονται συγκεκριμένα ανακουφιστικά μέτρα.

«Φυσιολογικό μετά από μια προεκλογική να υπάρχουν πληγωμένες πολιτικές προσωπικότητες, είναι στο χέρι μας να είμαστε υπεύθυνη πολιτική παράταξη. Βεβαίως έχουμε συνεργασία και μιλάμε με τον κ.Αβέρωφ. Δεν περισσεύει κανείς και καμιά. Δεν υπάρχει καμιά ατζέντα». 

Ερωτηθείσα για την αποχώρηση του Χάρη Γεωργιάδη είπε πως το έχει συζητήσει μαζί του και είπε ότι είναι σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που βεβαίως θα αξιοποιηθεί.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές η κ.Δημητρίου είπε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του κόμματος.

«Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και διαβουλεύσεις. Είναι δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, πρώτη φορά ευρωεκλογές με αυτές τις τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε συνεργασία με το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις μας. Πέρα από τα πρόσωπα πρέπει να δούμε και την πολιτική. Δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει στη Βουλή. Δεν είμαστε δογματικοί», είπε.

Ολόκληρη η παρέμβαση της στο βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα