Φ.Φυλακτού: Μας εξόργισε η σημερινή Επ. Παιδείας

Εξοργιστικά και στενάχωρα είναι τα προβλήματα στην ειδική εκπαίδευση, υπέδειξε ο κ. Φυλακτού μιλώντας με το πέρας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης είναι τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης, που αυτά θέλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να συζητούν.

«Ακούσαμε από γονείς πράματα και θάματα. Γονείς εξαναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι, γιατί δεν έχουν συνοδό. Το ίδιο το ΥΠΠ δεν παρέχει τις προϋποθέσεις ώστε να στείλει ο γονιός το παιδί του στο σχολείο.

Παρά τις εξαγγελίες για 60 νέους συνοδούς, διαπιστώσαμε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει ούτε ένας. Έχουμε 19 Σεπτεμβρίου και κανείς λειτουργός δεν γνωρίζει τις ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο κ. Φυλακτού.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πάνω από 100 περιπτώσεις παιδιών. «Τα πράγματα αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο, χωρίς υπερβολή. Εμείς αυτά θέλουμε να συζητούμε.

Δεν απέκλεισε δε το γεγονός να υπάρχουν παρεμβάσεις στους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση. «Η ειδική εκπαίδευση καρατομείται. Ελπίζω αυτά που λέμε να μην θεωρηθούν ως αντίδραση».

Κληθείς να απαντήσει για τις παρεμβάσεις που γίνονται για να γεφυρωθεί το χάσμα στην κρίση, ο κ.Φυλακτού ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό όλες οι προσπάθειες καίγονταν εκ προοιμίου. Από αυθόρμητες ενέργειες που έγιναν οι εκπαιδευτικοί μαζεύτηκαν. Σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία, αύριο θα εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα στα ΚΔΣ των οργανώσεων.

Σήμερα θα αποσταλεί σχετικό υπόμνημα από τους εκπαιδευτικούς και στους Αρχηγούς Κομμάτων, όπως είπε ο κ.Φυλακτού, υπενθυμίζοντας τη χθεσινή προσέγγισή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα