Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 17

Έριξε αυλαία το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 17 του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Αυλαία έριξε το Faneromeni 17, ένα φεστιβάλ που μετράει μόλις δύο διοργανώσεις, αλλά κατάφερε ήδη να γίνει ένας μεγάλος καλοκαιρινός θεσμός για τους φίλους του πολιτισμού και όχι μόνο. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, από τον Ιούνιο φρόντισε

να αλλάξει τα βράδια μας διοργανώνοντας ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ τεχνών με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές.

Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν θερινό σινεμά, χορευτικές παραστάσεις, να ακούσουν θεματικές συναυλίες και άλλα πολλά. Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας μεταμορφώνοντας το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σε ένα χώρο δημιουργίας, αλληλεγγύης, έκφρασης και ζύμωσης ιδεών.

Το διαδραστικό φεστιβάλ τεχνών Faneromeni 17 έγινε το πιο ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης κάνοντας ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, εποχών και καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, αξιοποιώντας παράλληλα και την πλούσια ιστορία του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Με μια σειρά από εκδηλώσεις που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και κάλυπταν όλα τα ενδιαφέροντα, το Faneromeni 17 έθεσε απ’ την αρχή πρωταρχικό στόχο την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της παλιάς Λευκωσίας φιλοξένησε πολιτιστικά δρώμενα που αφορούσαν εκφάνσεις της τέχνης, εναρμονίζοντας ένα πολυεπίπεδο πολιτιστικό πρόγραμμα που εμπεριείχε εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Άλλωστε, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, για περισσότερες από 3 δεκαετίες, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην Κύπρο στηρίζοντας νέους καλλιτέχνες. Φέρνει σε επαφή το κοινό με τις σύγχρονες τάσεις στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας έτσι το νήμα που συνδέει τον πολιτισμό του σήμερα με την παράδοση και την ιστορία αιώνων. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα, συνδυάζοντας χορό, θέατρο, μουσική, εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους και θερινές προβολές κινηματογράφου καθώς επίσης και με πρόσβασή στα μουσεία και τις εκθέσεις του μέχρι τα μεσάνυχτα δημιούργησε ένα μοναδικό Φεστιβάλ Τεχνών στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα