Φέρνει Μάρτιν Λάνιγκ ο Φινκ

ΑΠΟΕΛΟ Γερμανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αποφάσισε για τον εκλεκτό στη μεσαία γραμμή και οι επόμενες 48 ώρες θα φέρουν εξελίξεις στα μετεγγραφικάΌσο οι μέρες περνούν, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης προσθήκης για τον ΑΠΟΕΛ στη χειμερινή περίοδο. Οι διοικούντες την εταιρεία σε συνεργασία με τον Τόρτσεν Φινκ έθεσαν επί τάπητος όλα τα μετεγγραφικά

ζητήματα, εντοπίστηκαν οι στόχοι και η διοίκηση βρίσκεται σε στάδιο επαφών. Τα δεδομένα είναι γνωστά. Οι πρωταθλητές ψάχνουν για δύο ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή.

Ένα με επιθετικά χαρακτηριστικά και ένα με ανασταλτικά. Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εκλεκτός του Γερμανού τεχνικού για τον ανασταλτικό μέσο είναι συμπατριώτης του. Πρόκειται για τον πανύψηλο 30χρονο μέσο Μάρτιν Λάνιγκ, το όνομα του οποίου αποκάλυψε χθες το www.sigmalive.com. Αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ για δέκα λεπτά, πριν από δύο χρόνια στους ομίλους του Europa League όταν οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο ΓΣΠ.Ο Λάνιγκ είναι ποδοσφαιριστής με πλούσιο βιογραφικό στην καριέρα του, έχοντας παραστάσεις στην Μπουντεσλίγκα (από το 2008) με 123 συμμετοχές και 10 γκολ με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, της Κολονίας και της Άιντραχτ. Στην ομάδα της Φρανκφούρτης, είχε τα προηγούμενα χρόνια αρκετές συμμετοχές, αλλά στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου έλαβε μέρος σε μόλις τρεις αγώνες πρωταθλήματος και σε ένα παιχνίδι κυπέλλου. Ο Λάνιγκ βρίσκεται αυτή την εποχή σε χειμερινή προετοιμασία με την ομάδα του και αγωνίστηκε πριν από τρεις μέρες για ένα ημίχρονο (σαν αλλαγή) στη φιλική νίκη της Άιντραχτ επί της Αλ Άιν του Άμπου Ντάμπι.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προκύψει θετική απάντηση, καθώς οι επαφές βρίσκονται στον σωστό δρόμο και οι επόμενες μέρες (εντός 48 ώρων) είναι σημαντικές. Όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να προκύψουν εξελίξεις. Στη λίστα του Φινκ συμπεριλαμβάνονται και άλλα ονόματα, προκειμένου αν υπάρξει πρόβλημα με τον Λάνιγκ, να υπάρχει άμεσα εναλλακτική επιλογή με σειρά προτεραιότητας. Πιθανή έλευση παίκτη με παραστάσεις στην Μπουντεσλίγκα, είναι δεδομένο ότι θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή, αφού ήδη υπάρχουν οι Μοράις και Βινίσιους!Αναμονή και για ΒάργκαςΣε ό,τι αφορά την απόκτηση επιτελικού μέσου, τα σενάρια περιστρέφονται γύρω από τον Ρόνλαντ Βάργκας. Με τον Βενεζουελάνο ποδοσφαιριστή υπήρχε συμφωνία και το μόνο που έμενε ήταν να πάρει την ελευθέρα του από την ομάδα της Τουρκίας όπου αγωνιζόταν. Όμως, τις τελευταίες ώρες, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν δυσκολίες και μόνο σίγουρη δεν θεωρείται η περίπτωσή του. Παρ' όλα αυτά, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζουμε ότι είχε διαρρεύσει και το όνομα του Αργεντινού Μπολάτι, ο οποίος όντως προτάθηκε, αλλά η περίπτωσή του δεν έχει συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες. Πάντως, υπάρχουν επαφές σε εξέλιξη, αφού ο Φινκ θέλει επειγόντως ποδοσφαιριστή με δημιουργικά χαρίσματα. Είναι εκεί που θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη και με έναν ικανό μέσο θα λύσει το πρόβλημα στη διάσπαση πολυπρόσωπων αμυντικών γραμμών.Στον «Αρχάγγελο» δουλεύουνΚαλές οι μετεγγραφές, αλλά από μόνες τους δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Το ζητούμενο είναι να επέλθει άμεσα αγωνιστική βελτίωση και η ομάδα να επιστρέψει στον σωστό δρόμο. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της απεργίας των διαιτητών εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ευεργετική, αφού αφενός ο Φινκ κερδίζει χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, και αφετέρου πολλοί παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών είναι σε θέση να τα ξεπεράσουν και να προλάβουν το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Τη δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζουν τραυματισμούς οι Αλωνεύτης και Σωτηρίου, οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, ο Τιάγο Γκόμες προπονείται ατομικά, ενώ στη χθεσινή προπόνηση ο Μαντούκα εμφάνισε υψηλό πυρετό και αποχώρησε.Πάντως, με αφορμή τη διακοπή, είναι ορατό το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί κάποιο φιλικό παιγνίδι, προκειμένου ο Τόρτσεν Φινκ να συνεχίσει την αξιολόγηση και να βγάλει νέα συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα