ΑΕΛ: Ο πρώτος απολογισμός με Χριστοφόρου

Ο αγώνας της Κυριακής ήταν ο 9ος για τον Χριστάκη Χριστοφόρου στον πάγκο της ΑΕΛ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Κύπριος τεχνικός ντεμπούταρε στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας στις 22 Νοεμβρίου κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ. Στο διάστημα των δύο μηνών που είναι προπονητής της ΑΕΛ ο κ. Χριστοφόρου γεύτηκε τρεις φορές τη χαρά της νίκης (στο πρωτάθλημα 1-0 με Οθέλλο

και 2-1 με ΑΠΟΕΛ και 1-0 με τον Εθνικό στο κύπελλο), έφερε τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σαλαμίνα, 0-0 με Δόξα και 3-3 με Απόλλωνα) ενώ γνώρισε την ήττα ισάριθμες φορές (2-0 από Ομόνοια στο ΓΣΠ, 2-1 από Ανόρθωση στο «Παπαδόπουλος» και 4-2 από τον Εθνικό στο Δασάκι). Το παιγνίδι της επόμενης Τετάρτης με τον Εθνικό για το κύπελλο χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό της σύντομης θητείας του στον «κίτρινο» πάγκο.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Κύπριος τεχνικός οριοθέτησε σαν βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα της Λεμεσού. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ΑΕΛ θα αδιαφορήσει για το πρωτάθλημα, αφού είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει και στα πέντε εναπομείναντα παιγνίδια (αρχής γενομένης το εντός έδρας με την ΑΕΚ) να τα κερδίσει έτσι ώστε να προλάβει και να μπει στην πρώτη 6άδα με το τέλος της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος.

Με τον κ. Χριστοφόρου στον πάγκο μπορεί να μην βελτιώθηκαν εντυπωσιακά οι αριθμοί της ομάδας, όμως σίγουρα η ΑΕΛ παιγνίδι με παιγνίδι αποκτά μια δική της αγωνιστική ταυτότητα. Ειδικά στα ντέρμπι που έδωσε μέσα στο 2015 έδειξε πολύ μεγάλα σημάδια βελτίωσης αγωνιστικής. Με τον Απόλλωνα έκανε ένα πολύ καλό 75λεπτο, με τον ΑΠΟΕΛ ένα εξαιρετικό β' ημίχρονο ενώ με την Ανόρθωση ένα εντυπωσιακό 35λεπτο. Μπορεί ο δρόμος να είναι μακρύς, όμως φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Χριστοφόρου προσπαθεί και θέτει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το οικοδόμημα της ΑΕΛ την ερχόμενη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα