«Φαβορί η Αθλέτικ…ο ΑΠΟΕΛ όμως θα τους βάλει δύσκολα»

Δηλώσεις σε Ισπανική ιστοσελίδα έκανε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ ενόψει του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και για την παρουσία του στην ΑΕΚ γενικότερα.

Η εμπειρία στου στην ΑΕΚ: «Λοιπόν πρώτα αγωνιστήκαμε με τον ΑΠΟΕΛ και μετά την ΑΕΛ

ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί μας. Την μια μέρα παίζουμε μπροστά από 500 οπαδούς και την άλλη 20.000 όταν αγωνιστήκαμε κόντρα στην Ομόνοια. Στα οικονομικά η ομάδα μας η ΑΕΚ πάει αρκετά καλά».

Για τον Αντρέ Μουρίγιο: «Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Τώρα είναι τραυματίας ».

Για τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Αθλέτικ; «Είναι πολύ πρακτική ομάδα η οποία κρατά την μπάλα. Μπορεί στον αγώνα να αλλάξει και πλάνο. Να παίξει από την άμυνα της με τον Καρλάο αλλά μπορεί και να αγωνιστεί με δυο επιθετικούς τον Σωτηρίου και Ντα Καμάργκο».

Για τον Πιέρο Σωτηρίου: «Είναι κλασικό εννιάρι. Δείχνει κάτι σαν τον Αντούριθ. Παίζει με την πλάτη τον αμυντικό και έχει χώρο μπροστά του. Είναι 23 ετών, και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Δεν νομίζω να μείνει στην Κύπρο. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Τον είδα και στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και με εντυπωσίασε αρκετά και είναι σε καλό επίπεδο».

Τι ποδόσφαιρο αρέσει στον Τόμας Κριστιάνσεν: «Έχει αλλάξει λίγο. Παίζει με τον Μπερτόλιο οργανωτή και τώρα παίζει με δυο επιθετικούς τον Πιέρο και τον Ντε Καμάργκο. Υπάρχουν γρήγορα εξτρέμ όπως οι Εφραίμ και Βάντερ αλλά και αμυντικούς όπως ο Καρλάο».

Υπάρχουν άλλα θετικά στοιχεία στον ΑΠΟΕΛ: «Υπάρχει και ένας πολύ καλός τερματοφύλακας ο Ολλανδός Βάτερμαν ο οποίος παίζει πολύ καλά με τα πόδια».

Αν η Αθλέτικ είναι το φαβορί για πρόκριση: «Η Αθλέτικ είναι το καθαρό φαβορί, αλλά το ΑΠΟΕΛ θα της βάλει δύσκολα. Πρέπει να έχετε κατά νου πως ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει τα πάντα για να περάσει στην επόμενη φάση. Δίνει πρεστίζ και οικονομικό. Είναι μια δεμένη και δύσκολη ομάδα. Έχουν χρόνο μπροστά τους για να σκεφτούν τον αγώνα».

«Στην Κύπρο υπάρχουν και τα play-off. Οι έξι πρώτες ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους για τον τίτλο και την Ευρώπη».

Για τον πρώτο αγώνα στο Σαν Μαμές: «Αν κερδίσει η Αθλέτικ, τον ΑΠΟΕΛ τότε θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση».

Πως είναι η ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ: «Ζεστή. Υπάρχει δυνατό κοινό και βάζουν πίεση και στους ποδοσφαιριστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα