Στα χαρακώματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για το λιμάνι Λάρνακας

Στα χαρακώματα βρίσκονται τα κόμματα αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, μετά την περικοπή από τον προϋπολογισμό των κονδυλίων που αφορούσαν σε συμβούλους επί του θέματος.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα δέχονται ισχυρές πιέσεις για το θέμα από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, εν όψει της κρίσιμης Κυριακής των εκλογών.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος

Δημητριάδης, ο διευθυντής προϋπολογισμού του υπουργείου οικονομικών Σταύρος Μιχαήλ και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων της Λάρνακας περιλαμβανομένου του ΕΒΕΛ και της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας, καθώς και του δήμου Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπική πρωτοβουλία για το χειρισμό του θέματος, με τα πορίσματα να ανακοινώνονται μετά τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

«Τα πορίσματα της σχετικής έρευνας θα δημοσιοποιηθούν μετά τις δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2016, κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, καθότι δεν κρίνεται δεοντολογικά ορθό και/ή σκόπιμο η ίδια η βουλή να συμβάλει, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, στη διατάραξη του επικρατούντος καλού προεκλογικού κλίματος μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών», ανέφερε.

«Δικαίωμα του ΔΗΣΥ να προωθεί την υποψηφιότητα που υποστηρίζει στη Λάρνακα. Είναι όμως ανήθικο και αντιδεοντολογικό να επιμένει ότι η αντιπολίτευση τάχα παρεμποδίζει την ανάπτυξη. Ειδικά για τη Λάρνακα, οι πολίτες θυμούνται ποιος ήταν ο εκλεκτός του Συναγερμού στις προηγούμενες εκλογές τον οποίο τελικά εξέλεξε δήμαρχο. Όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η εξέλιξη με το δήμαρχο», είπε, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση Λουρουτζιάτη.

Σήμερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για εμμονή του ΔΗΣΥ, ότι δηλαδή έχει προκύψει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα κονδύλια, αποδίδοντας τη στην «προεκλογική περίοδο» στην οποία βρισκόμαστε. Τόνισε, δε, ότι από την πλευρά του δεν έχει διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα κονδύλια, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα θα φροντίσουν αν προκύπτει θέμα, να συνεργαστούν για να ξεπεραστεί.

Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωσή της μιλάει για σκοπιμότητα εκ μέρους του κυβερνητικού στρατοπέδου, υπογραμμίζοντας ότι οι βουλευτές της καταψήφισαν το κονδύλι, μετά τα λεγόμενα του Χάρη Γεωργιάδης ότι η αποκρατικοποίηση της Cyta θα αποσυρθεί και ότι θα προωθηθεί μελέτη για στρατηγικό επενδυτή.

«Εάν η κυβέρνηση με σκοπιμότητα και δόλο ή ενδεχομένως από άγνοια, ενέταξε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για το λιμάνι της Λάρνακας στις αποκρατικοποιήσεις, αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εκτός και αν σκόπιμα το έκανε, για να ψηφίσει η βουλή τις αποκρατικοποιήσεις και να δικαιολογήσει στη συνέχεια την οποιαδήποτε επιλογή και απόφαση της», αναφέρει.

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών μιλάει για εμπαιγμό και προσπάθεια παραπλάνησης εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας (ΕΒΕΛ), καθώς, όπως αναφέρει «με απόφαση της βουλής το έργο μπαίνει και πάλι σε μια νέα διελκυστίνδα». Κάλεσε, δε, τα κόμματα να βρουν τρόπο έτσι ώστε να επανέλθει η διαδικασία για τις δαπάνες στη Βουλή, για να συνεχιστεί η διαδικασία της ανάπτυξης του λιμανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα