Εξηγήσεις Προέδρου Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για κρούσματα βρουκέλλωσης (BINTEO)

Απαντήσεις σε δημοσίευμα εφημερίδας που έκανε λόγο για  εντοπισμό κρουσμάτων βρουκέλλωσης σε βουστάσιο της επαρχίας Λάρνακας έδωσε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης.

«Δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας με το θέμα της βρουκέλλωσης γιατί ο ευρωπαϊκός κανονισμός προνοεί ότι το κρέας από τις αγελάδες που ακόμα και αν είναι προσβεβλημένες από βρουκέλλωση αν τύχει να έχε βρουκέλωση και δεν έχει άλλο πρόβλημα τίθεται σε κατανάλωση χωρίς πρόβλημα αφου υποβληθούν σε σφαγή και περάσουν από υγειονομικό έλεγχο. 

Έχει μια ασθένεια

που παρατηρείται στα μηρυκαστικά, βοοειδή και αιγοπρόβατα, και μετά από ένα δεκαετές πρόγραμμα η Κυπρος της αποδόθηκε το καθεστώς ελεύθερής χώρας αποβρουκέλλωσης στα βοοειδή. Με αυτό το περιστατικό που προέκυψε του ζώου, αυτό που γίνεται είναι η διερεύνηση εκ μέρους μας στην βάση της Ενωσιακής νομοθεσίας. Η Κύπρος δεν τίθεται σε καραντίνα όπωες αβάσιμα αναφέρει το δημοσίευμα».

Το δημοσίευμα, όπως ισχυρίστηκε,  έχει πληθώρα αντιφάσεων. «Μιλάμε για ένα δημοσιογράφο που είναι  άσχετος με το αντικείμενο. Ότι του πουν γράφει….

Εμείς αντιλαμβανόμαστε από πού ήρθαν οι πληροφορίες»

Όπως ισχυρίστηκε οι διαδικασίες τηρήθηκαν όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή  νομοθεσία. 

Η αναφορά στο δημοσίευμα ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να σφαγιαστούν τα ζώα, «επιβεβαιώνει», όπως είπε «την ασχετοσύνη του δημοσιογράφου με το αντικείμενο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξηγήσεις Προέδρου Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, BINTEO,exigiseis proedrou ktiniatrikon ypiresion, BINTEO