Εξετάζει κυρώσεις στις εξαγωγές ΦΑ Ρωσίας η ΕΕ-Αντίθετες Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα

Τον αποκλεισμό των εξαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο πλαίσιο του 14ου πακέτου κυρώσεών της εξετάζει η Ε.Ε όπως επίσης και τη σκλήρυνση των κυρώσεων κατά των δεξαμενόπλοιων που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τη μεταφορά αργού πετρελαίου.

Δημοσίευμα των Financial times σε ρεπορτάζ τους αποκάλυψαν ότι Ελλάδα

Κύπρος και Μάλτα έχουν αντιταχθεί σε τέτοια μέτρα υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσουν τους διαχειριστές πλοίων να χρησιμοποιήσουν ακόμα πιο αδιαφανείς μεθόδους για να κρύψουν τους στόλους τους.

«Χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν αντιταχθεί σε τέτοια μέτρα, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσουν μόνο στο να λάβουν ακόμη πιο αδιαφανή μέτρα οι ναυτιλιακές εταιρείες για να κρύψουν τους στόλους τους, αυξάνοντας τελικά τον κίνδυνο μιας μεγάλης θαλάσσιας καταστροφής – και επομένως δυνητικά βλάπτοντας την ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αρμόδιες πηγές δήλωσαν στο ΣΙΓΜΑ ότι η Κυπριακή Ναυτιλία θεωρεί ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, δεδομένου ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα όμως πρέπει τα μέτρα αυτά να είναι στοχευμένα και να έχουν εφαρμοστικότητα σε παγκόσμια βάση και επί ίσης όροις. Σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας περιλαμβανομένης της Κύπρου

«Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να δημιουργήσουν πλοιοκτήτες δύο ταχυτήτων. Αυτούς που εφαρμόζουν τις κυρώσεις και ζημιώνουν και τους μη κοινοτικούς, που δεν τις εφαρμόζουν, όπως η Τουρκία, η Κίνα και η Ινδία και επωφελούνται αγοράζοντας φθηνά το υγροποιημένο φυσικό αέριο». 

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η Κύπρος δεν είναι εναντίον των κυρώσεων και έδειξε εμμέσως πλην σαφώς προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στόχος της Κύπρου είναι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να μην επηρεάζουν αρνητικά τα κράτη μέλη της ΕΕ.

https://youtu.be/6cpeIvHxUmk?t=1

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξετάζει, ΦΑ Ρωσίας, ΕΕ#45Αντίθετες Ελλάδα Κύπρος Μάλτα,exetazei, fa rosias, ee#45antithetes ellada kypros malta