Έτσι θα ανοίξουν οι καφετέριες, τα bar και τα κομμωτήρια

Ειδικές οδηγίες για την οργάνωση των χώρων εστίασης όπως καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ αλλά και τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ως μέτρα προφύλαξης σε κομμωτήρια και κουρεία εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι εστίασης, όπως και τα κομμωτηρία/κουρεία, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στην δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, η οποία τίθεται σε ισχύ από  21 Μαΐου.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις

οδηγίες:

Χώροι εστίασης:

Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να παρέχουν γραπτή καθοδήγηση στο προσωπικό σχετικά με την αναφορά πιθανόν  συμπτωμάτων του του COVID-19 και τον αποκλεισμό των εν λόγω ατόμων από την εργασία, θερμομέτρηση προσωπικού υποχρεωτικά και κοινού προαιρετικά .

- τοποθέτηση ανακοινώσεων στα σημεία εισόδου με τις οποίες θα ενημερώνουν  τους πελάτες για τα απλά μέτρα προστασίας (αποστασιοποίηση 2 μέτρα), ατομική υγιεινή (καλό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών, αποφυγή φταρνίσματος και βήχα)

Να αναρτάται στην είσοδο του κάθε υποστατικού έντυπο που να αναφέρεται  ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στον κάθε χώρο, η ευθύνη τήρησης του μέγιστου αριθμού ατόμων βαραίνει τον υπεύθυνο της επιχείρησης . Ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα