Έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Εθνική Φρουρά απέκρυψε κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα υπάρχουν κρούσματα στην Εθνική Φρουρά ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αυξημένος πριν από ένα μήνα εξαιτίας και της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα, όπως είπε, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκύπρια 135 ενεργά κρούσματα στις τάξεις του στρατεύματος. 

Επιπλέον, 142 άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό καθώς δηλώθηκαν ως

στενές επαφές. 

Τηρούμαι ευλαβικά τα μέτρα και όλα τα πρωτόκολλα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, δεν υπάρχει κάποια αλυσίδα μετάδωσης, σημείωσε. 

Δυστυχώς, είπε, πολλοί στρατιώτες αλλά και προσωπικό του στρατού, βγαίνουν και δεν επιστρέφουν στις μονάδες γιατί κάποιος στο σπίτι τους εντοπίζεται θετικός. 

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες γονέων εθνοφρουρών για απόκρυψη κρουσμάτων, ο κ. Πιερή ξεκαθάρισε πως όταν ένας στρατιώτης εντοπιστεί θετικό φτιάχνουν ένα συγκεκριμένο αρχείο με καταγεγραμμένες τις επαφές του κάθε στρατιώτη αλλά και το που κινήθηκε εντός του στρατοπέδου και αυτά αποστέλλονται άμεσα στη Μονάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας. 

Το μόνο που ίσως παρεξηγήθηκε, είπε, είναι που ενημερώνονται οι στρατιώτες να μην δώσουν ξανά τις επαφές του στο Υπουργείο όταν θα ερωτηθούν, καθώς αυτές θα έχουν ήδη δοθεί μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται. 

Δεν αποκρύβουμε επαφές,  είπαμε ότι θα ενημερώσουμε εμείς το Υπουργείο Υγείας με την ειδική διαδικασία, ώστε να μην μας ξεφύγει κανείς, τόνισε. 

Διαβάστε επίσης 

ΥΠΑΜ: 135 ενεργά κρούσματα στην Εθνική Φρουρά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Φρουρά, ΒΙΝΤΕΟ,ethniki froura, vinteo