Αυτές είναι οι νέες χαλαρώσεις που εφαρμόζονται από τις 17/5

Νέες χαλαρώσεις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 17 Μαίου τίθενται σε ισχύ τα πιο κάτω:

- Το κέρφιου επεκτείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα

- Το safe pass καταργείται σε εξωτερικούς χώρους και παραμένει υποχρεωτικό σε εσωτερικούς χώρους. Ειδικότερα, η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα,

τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις. 

Η προσκόμιση SafePass δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Διαβάστε εδώ: Υπ.Υγείας:Συστήνει SafePass σε χώρους συγκέντρωσης άγνωστων μεταξύ τους ατόμων

- Ανοίγουν νυχτερινά κέντρα από τις 10 Ιουνίου στη βάση οδικού χάρτη και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τα οποία θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες μετά από διαβούλευση ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η συγκεκριμένη απόφαση ανακοινώνεται για σκοπούς προετοιμασίας και με δεδομένο ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη, οδηγώντας τη χώρα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για ανοσία και συντείνοντας στην περαιτέρω βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη φάση unlock: Νέες χαλαρώσεις κλείδωσαν στο ΥπουργικόΑνοίγουν κλαμπ και μπουζούκια: «Έγινε το αυτονόητο» - Πώς θα λειτουργούν
Keywords
Τυχαία Θέματα