Έτοιμη για διμερείς σχέσεις με το Μαλάουι η Κύπρος

Τα διαπιστευτήριά του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μαλάουι Arthur Peter Mutharika, επέδωσε, στις 20 Ιουλίου, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη χώρα, με έδρα την Πρετόρια, Γιάννης Ιακώβου, ο οποίος εξέφρασε ετοιμότητα για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κύπρου - Μαλάουι προς αμοιβαίο όφελος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο νέος Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

προς τον Πρόεδρο της Μαλάουι, μαζί με τις ευχές του για την πρόοδο και την ευημερία του λαού της χώρας.

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ετοιμότητά του για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς αμοιβαίο όφελος. Διαβίβασε, εξάλλου, τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας για τη θέση αρχών της Κυβέρνησης της Μαλάουι, υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στηρίζοντας την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Σε ξεχωριστή συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών Emmanuel Fabiano, ο κ. Ιακώβου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίτευξη προόδου κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα, στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση έγινε, επίσης, ανασκόπηση της διμερούς σχέσης με στόχο την εξεύρεση τομέων, οι οποίοι, μέσω εμπειριών της Κύπρου θα υποβοηθήσουν την αναπτυξιακή πορεία της Μαλάουι. Εκτιμήθηκε, παράλληλα, η σχέση ΕΕ – Μαλάουι, μέσω των ευρωπαϊκών δράσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων συνεργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα