Ετήσιο Τιμητικό Δείπνο - Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

H Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 27 Σεπτεμβρίου στο Terrace on the Park το ετήσιο Τιμητικό Δείπνο παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και της συζύγου του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και άλλοι αντιπρόσωποι της Κυπριακής και Ελληνικής κυβέρνησης καθώς επίσης και πολλοί επίλεκτοι καλεσμένων.

Φετεινοί τιμώμενοι ήταν ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νότιας Καρολίνας (USC), Χάρης Παστίδης που τιμήθηκε με το Lifetime Achievement Award και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, που τιμήθηκε με το Leadership Award. Οι δύο τιμώμενοι είναι Ελληνοκύπριοι με καταγωγή Ζώδια της κατεχόμενης Μόρφου.

Χαιρετισμούς απέτειναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Αναστασιάδης, ο Κυριάκος Παπαστυλιανού, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και ο κος Φίλιπ Κρίστοφερ, Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ανάφερε ότι ο Δρ. Χάρης Παστίδης έχει μεγαλώσει μέσα στη Κυπριακή Παροικία της Αστόριας και φοίτησε στο σχολείο στον Αγιο Δημητρίου. Ο αείμνηστος πατέρας του ήταν ενεργό μέλος του Σωματείου Ένωσης Κυπρίων Αμερικής. Συνεχίζοντας ανάφερε ότι ο Δρ. Παστίδης είναι ένας εμπνευσμένος ακαδημαϊκός ηγέτης, που τιμά την Κύπρο διεθνώς, και τα επιτεύγματα του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ιδιαίτερα για τη νεολαία μας. Για τον Επίσκοπο Σεβαστιανό, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανάφερε ότι είναι ο πρώτος Κύπριος επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Θεοφιλέστατος είναι ένα άτομο σεμνό, ταπεινό, που προσπαθεί πάντοτε να προσφέρει και να βοηθήσει. Τα επιτεύγματα και η προσφορά του, συνδυάζουν ανιδιοτελή πίστη, πατριωτισμό, φιλανθρωπία, και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Κλείνοντας ο κος Παπαστυλιανού είπε «Είμαστε μια γενιά η οποία παράλαβε από τις προηγούμενες μια ζωογόνο εστία, την Κυπριακή Ομοσπονδία. Ο Οργανισμός αυτός κατάφερε σε όλα τα χρόνια της μακροζωίας του, να συγκρατήσει τον Έλληνα Κύπριο μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της, που δεν είναι άλλη από την εξύψωση της ανεκτίμητης παρακαταθήκης μας. Χρέος όλων μας να κρατήσουμε ασβέστη την φεγγοβολία της. Αυτό το χρέος εκπληρεί η Κυπριακή Ομοσπονδία την συγκεκριμένη βραδιά, με το να τιμά αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες. Αναμφιβόλως το έργο τους συμβάλλει στην ιστορική διαδρομή της Κύπρου».

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, κ. Κυριάκο Παπαστυλιανού, την Τασούλα Μαναρίδης καθώς επίσης και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Λεωνίδας Λοιζίδης

ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ 2018

Καλησπέρα σας,

Εξοχότατε Πρόεδρε της Kυπριακής Δημοκρατίας, κε Νίκο Αναστασιάδη

Πρώτη κυρία της Κύπρου, κα Άντρη Αναστασιάδη

Επίσημοι προσκεκλημένοι

Τιμώμενοι της αποψινής εκδήλωσης

Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας σας καλωσορίζω στο ετήσιο Τιμητικό Δείπνο και σας ευχαριστώ που μας τιμάται με την παρουσία σας.

Ξεκινώντας, να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της αποψινής εκδήλωσης. Ελπίζω να κατανοείτε ότι είναι δύσκολο να αναφερθώ σε όλους ονομαστικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, εξάλλου η Κυπριακή Ομοσπονδία, συνεχίζει να υπάρχει και να επιτελεί το έργο της χάρη στην δική σας ηθική και υλική υποστήριξη.

Και σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να υπενθυμίσω για ακόμη μία φορά, ότι όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της Κυπριακής Ομοσπονδίας από την ημέρα της ιδρύσεως της, όπως και όλα τα σωματεία μέλη, αποτελούνται από εθελοντές, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά προσφέροντας αφιλοκερδώς το χρόνο τους, καθοδηγούμενοι από το ίδιο πάθος και αγάπη για τον Ελληνισμό.

Συνεχίζοντας να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στο Σεβασμιοτάτο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, για την αμέριστη στήριξη του που μας περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος δεν μπορούσε να είναι απόψε μαζί μας γιατί πρέπει να παρευρεθεί σε μια άλλη εκδήλωση όπου θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας καλωσορίζουμε στην Νέα Υόρκη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση σας, παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε το καλύτερο που μπορείτε, ανεξαρτήτως πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλετε, όχι μόνο στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η οικονομία η ανάπτυξη και να είστε σίγουρος όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα έχετε την βοήθεια και την υποστήριξη όλων μας.

Κύριε Πρόεδρε, επίσημοι προσκεκλημένοι, η Κυπριακή Ομοσπονδία οι απόδημοι δεν βρίσκονται απλά στο πλευρό της Κύπρου είναι η καρδιά της Κύπρου, είναι η Κύπρος και το έχουν αποδείξει έμπρακτα και επανειλημμένα.

Κυρίες και κύριοι, όπως καταλαβαίνετε ο Ελληνισμός αναδεικνύει ικανά άτομα που έχουν διαπρέψει όχι μόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αλλά και ανά το παγκόσμιο. Τα άτομα αυτά προβάλουν και αναδεικνύουν την Κύπρο και το Ελληνισμό καθημερινώς, και είναι υποχρέωσή μας αλλά και του κράτους να τα εντοπίζουμε και να τα αναγνωρίζουμε.

Για αυτό λοιπόν συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ για να τιμήσουμε δύο άτομα τα οποία από τις δικές τους θέσεις, πρεσβεύουν επάξια την Κύπρο καθημερινός.

Πολύ σωστά ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος λέει το εξής “Για κάθε πράγμα πρέπει να βλέπει κανείς την έκβαση στην οποία κατέληξε».

Όπως όλοι γνωρίζετε οι αποψινοί τιμώμενοι είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός και ο Dr. Χάρης Παστίδης Πρόεδρος του Πανεπιστημίου South Carolina.

Συμπτωματικά, και οι δύο τιμώμενοι είναι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Zώδια, με μία μικρή διαφορά, ο Θεοφιλέστατος είναι από την Ανω Ζώδια, και ο Dr. Παστίδης από την Kάτω Zώδια.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε διαβάσει τα πλούσια βιογραφικά τους στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, απλά θα ήθελα να αναφερθώ με πολύ λίγα λόγια στον χαρακτήρα του καθενός.

The Leadership Award, απονέμεται σήμερα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό, ο οποίος είναι και ο πρώτος Κύπριος επίσκοπος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Για όσους γνωρίζουν το Θεοφιλέστατο, θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι είναι ένα άτομο σεμνό, ταπεινό, που προσπαθεί πάντοτε να προσφέρει και να βοηθήσει. Τα επιτεύγματα και η προσφορά του, συνδυάζουν ανιδιοτελή πίστη, πατριωτισμό, φιλανθρωπία, και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω το εξής που πιστεύω εκφράζει αρκετούς από εμάς: Μπορεί πολλές φορές να έχουμε αδικηθεί και πικραθεί από κάποιες καταστάσεις, όμως όταν ο κόσμος μας αγαπάει, μας στηρίζει και είναι δίπλα μας, πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει ο άνθρωπος, και υπερισχύει όλων τον αξιωμάτων. Πιστεύω ότι μεγαλύτερη αξία έχει η αγάπη του κόσμου και όχι τα αξιώματα.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε Θεοφιλέστατε «πως η εκκλησία καθόλη την σταδιοδρομία του Έλληνα ουδέποτε έμεινε ξένη προς αυτόν».

The Lifetime Αchievement Αward απονέμεται στον Δρ. Παστίδη που τιμάται απόψε για τα επιτεύγματα και την προσφορά του στον ακαδημαϊκό χώρο. Ο Dr. Παστίδης είναι ένα παιδί της Ελληνοκυπριακής κοινότητας, έχει φοιτήσει στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, και μεγάλωσε σε ένα σπίτι με ελληνικές αρχές και ιδανικά. Ένας άνθρωπος σεμνός, καλοπροαίρετος, με πολύ φιλότιμο, και με μία αξιοσημείωτη καριέρα.

Ο πατέρας του δε, ήταν ενεργό μέλος της ομογένειας και μέλος της Eνωσης Kυπρίων Αμερικής, που είναι και μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Και φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα βρίσκεται μία σπουδαία γυναίκα. Να καλωσορίσω την κυρία Πατρίσια Παστίδη.

Ο Dr. Παστίδης είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Κύπρου, και θέλω να επισημάνω, ότι παρόλη την επιτυχία του, δεν έχει αλλοιωθεί η εθνική του συνείδηση και η αγάπη του για την Κύπρο και τον Ελληνισμό, και με τις διασυνδέσεις που έχει δεν σταμάτησε ποτέ να προβάλλει την Κύπρο .

Οι ελληνικές αξίες και οι αρχές που του έχουν διδάξει η γονείς του, αποτέλεσαν τον φάρο σε όλη του την καριέρα. Αναμφίβολα είναι ένας εμπνευσμένος ακαδημαϊκός ηγέτης, που τιμά την Κύπρο διεθνώς, και τα επιτεύγματα του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ιδιαίτερα για τη νεολαία μας.

Πλησιάζοντας στο τέλος θα ήθελα να αναφέρω το έξης; Eίμαστε μια γενιά η οποία παράλαβε από τις προηγούμενες μια ζωογόνο εστία, την Κυπριακή Ομοσπονδία.

Ο Οργανισμός αυτός κατάφερε σε όλα τα χρόνια της μακροζωίας του, να συγκρατήσει τον Έλληνα Κύπριο μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της, που δεν είναι άλλη από την εξύψωση της ανεκτίμητης παρακαταθήκης μας. Χρέος όλων μας να κρατήσουμε ασβέστη την φεγγοβολία της.

Αυτό το χρέος εκπληρεί η Κυπριακή Ομοσπονδία την συγκεκριμένη βραδιά, με το να τιμά αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες. Αναμφιβόλως το έργο τους συμβάλλει στην ιστορική διαδρομή της Κύπρου.

Τελειώνοντας αξιότιμοι προσκεκλημένοι, πιστεύω ότι εμείς οι Έλληνες εδώ στην Αμερική πρωτοπορούμε. Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε και εκείνους που μας συνδέει το ίδιο αίμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που στηρίζεται τις προσπάθειες μας προσφέροντας την ηθική και υλική αρωγή υπέρ των μεγάλων αναγκών της Κύπρου και του έθνους μας.

Επιτρέψετε μου εκ μέρους όλων μας να ευχηθώ στον Πρόεδρο επί ευκαιρία των γενεθλίων του Χρόνια Πολλά, υγεία, μακροζωία και να χαίρετε την οικογένεια του.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ευχές για ένα όμορφο βράδυ.

Keywords
νίκος αναστασιάδης, σας ευχαριστώ, κυπρος, lifetime, award, ζωδια σημερα, κος, μίμηση, προσφορες, χρεος, κυριακου, σημαίνει, νέα, λύση, ελλαδα, προβάλλει, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, χρονια πολλα, τελος του κοσμου, τασουλα, αβερωφ, γυναικα, εθνικη, ηγετης, ηθικη, ηροδοτος, καριερα, κυπρου, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, αγαπη, αιμα, αμερικη, ανθρωπος, απλα, αρωγη, ατομο, αψογη, βιογραφικα, βοηθεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γονεις, δυστυχως, δικη, δωρο, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκβαση, εκκλησια, επιτυχια, εστια, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, ομιλια, κυβερνηση, κυρια, κος, λύση, λογια, μίμηση, μπορειτε, νεα υορκη, νεολαια, νικο, προβάλλει, οικογενεια, παιδι, παθος, πηγη, πιστη, σας ευχαριστώ, σιγουρος, συγχαρητηρια, σπιτι, σχολειο, φυσικα, φορα, award, ιδιαιτερα, καρδια, κυριακου, lifetime, μια φορα, σημαίνει, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα