Εταιρική κοινωνική ευθύνη απο την ExxonMobil /Esso Κύπρου

Για την ExxonMobil /Esso Κύπρου η εταιρική κοινωνική συνείδηση είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της και αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο δυναμικούς και απαιτητικούς πυλώνες της δραστηριότητάς της.

Βασιζόμενη στο τρίπτυχο της ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ευθύνης με στόχο πάντα την προσφορά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Οι πολύχρονες προσπάθειές

της στον τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης την έχουν κατατάξει στην κοινή γνώμη ως μια πρωτοπόρα εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα που αγκαλιάζουν και αγκαλιάζονται από την κοινωνία.

Η προώθηση της πρόληψης στον τομέα της υγείας, η οδική ασφάλεια, ο αθλητισμός, η παιδεία και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και η στήριξη διαφόρων κοινωνικών φορέων είναι κάποιοι από τους τομείς στους οποίους εστιάζει τα τελευταία χρόνια.

Για την ExxonMobil /Esso Κύπρου ο τομέας της Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί μια υπόσχεση την οποία κάνει πράξη καθημερινά με τις ενέργειές της.

Πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη»

Δίνοντας μεγάλη σημασία και βαρύτητα στο θέμα της υγείας, και έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Κύπριου πολίτη σε θέματα πρόληψης, από το 2008 υλοποιεί το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού έχει κατασκευάσει μια άρτια εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα, στελεχωμένη με εξειδικευμένους νοσηλευτές, η οποία επισκέπτεται τα πρατήρια ΕSSΟ ανά την Κύπρο και παρέχει στον κόσμο δωρεάν εξετάσεις πίεσης, χοληστερόλης και σακχάρου. Το πρόγραμμα λειτουργεί ολόχρονα και μέχρι σήμερα η κινητή μονάδα έχει εξετάσει περισσότερα από 17500 άτομα.

Πρόγραμμα «Δωρεάν Παιδικών Καθισμάτων»

Ακόμα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι η προσφορά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλείας που να αγκαλιάζει πρώτα απ’ όλα τα νεογέννητα. Μέσω του προγράμματος αυτού προσφέρει ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου το οποίο τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας σε γονείς των παιδιών που γεννιούνται σε επιλεγμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Από το 2006 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει πέραν των 3000 παιδικών καθισμάτων σε δικαιούχους γονείς.

Στήριξη «ΚΕΝΘΕΑ»

Η κοινωνική συμβολή της ExxonMobil/Esso Κύπρου ενισχύθηκε τα τελευταία 4 χρόνια με ένα δυναμικό πρόγραμμα στήριξης του Κέντρου Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΝΘΕΑ». Αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος και έχοντας ως μέλημά της την προβολή προτύπου μίας ζωής χωρίς εξαρτήσεις, στέκεται ως κύριος χορηγός στο πλευρό του «ΚΕΝΘΕΑ», σε μία προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας εξαρτημένων ατόμων.

Πρόγραμμα «Εφόδια στην Ελπίδα»

Όπως λέει και το όνομα του προγράμματος «Εφόδια στην Ελπίδα» στόχος της εταιρείας ήταν να προσφέρει με το δικό της χειροπιαστό τρόπο εφόδια σε συνανθρώπους μας που τα είχαν άμεση ανάγκη κατά την κρίση του 2013. Μέσω αυτού του προγράμματος και μέσα σε 3 μήνες, βασιζόμενοι σε μια συλλογική προσπάθεια τόσο της Εταιρείας, των πρατηριούχων της, όσον και των πελατών της, προσέφερε πέραν των €100,000 σε δωροκουπόνια για καύσιμα, τα οποία διατέθηκαν σε συνανθρώπους μας μέσω των Δήμων, των Κοινοτήτων και των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλη την Κύπρο.

Με κάθε ανεφοδιασμό με καύσιμα κίνησης από τα πρατήριά της, η Εταιρεία και οι πρατηριούχοι της προσέφεραν ένα ποσό για κάθε λίτρο στο ειδικό ταμείο του προγράμματος «Εφόδια στην Ελπίδα» καταλήγοντας τελικά να ξεπεράσουν το αρχικό ποσό των €100,000.

Πρόγραμμα «Πνοή ενέργειας στην Κοινωνία»

Σε συνέχεια της πετυχημένης πρωτοβουλίας του 2013, η Εταιρεία συνέχισε και το 2014 με ένα ακόμα πρωτοπόρο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης με το όνομα «Πνοή ενέργειας στην Κοινωνία».

Η ExxonMobil/Esso Κύπρου προσέφερε πάλι το ποσό των €100,000 σε καύσιμα κίνησης, αυτή τη φορά σε 4 κοινωφελείς οργανισμούς του τόπου, παγκύπρια γνωστούς για το ανθρωπιστικό, κοινωνικό και γενικά φιλανθρωπικό έργου που επιτελούν:

Τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό

Τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ)

και το Βαγόνι Αγάπης.

Και οι 4 οργανισμοί έλαβαν μια αρχική εισφορά €10,000 ο καθένας, ενώ το τελικό ποσό που έλαβαν καθορίστηκε από τους χιλιάδες των πελατών της οι οποίοι καλούντο μέσω ενός ψηφοδελτίου να επιλέξουν τον κοινωφελή οργανισμό που επιθυμούσε να επωφεληθεί.

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής ήταν:

Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός: 23.4%

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και ΠΑΣΥΚΑΦ: 42.1%

Βαγόνι Αγάπης: 34.5%

Στήριξη Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft

Η ExxonMobil/Esso Κύπρου συμμετέχει το 2015 σε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας και πληροφόρησης της Microsoft (MIC Centre). Το κέντρο αυτό φιλοδοξεί να παρέχει πόρους και στήριξη στους φοιτητές, στους επιχειρηματίες και στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, να επιταχύνει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την απασχόληση και την ανάπτυξη του τοπικού λογισμικού συστήματος.

Παράλληλα με τα πιο πάνω προγράμματα, η ExxonMobil/Esso Κύπρου στηρίζει διαχρονικά πολλούς άλλους κοινωνικούς φορείς και κοινωφελή ιδρύματα του τόπου που έχουν να κάνουν με την υγεία, την παιδεία και τον αθλητισμό.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι εκτός από τα τεράστια κονδύλια που διαθέτει η εταιρεία κάθε χρόνο για τα πιο πάνω προγράμματα, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η προσπάθεια, το πάθος και η θέληση του προσωπικού και των πρατηριούχων της έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά να έχουν το σωστό αποτέλεσμα προς τον συνάνθρωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα