Νέα όψη παίρνει η Σωτήρα με την ανάπλαση της πλατείας

Νέα όψη αναμένεται να πάρει το κέντρο του Δήμου της Σωτήρας αφού σε τελική φάση βρίσκονται τα σχέδια για ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα, η υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών οι οποίες προκηρύχτηκαν ανοικτά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-procurement.

Τα σχέδια αφορούν κατασκευή πεζοδρομίων, πλακόστρωση και επίστρωση των δρόμων, τοπιοτέχνηση και δημιουργία χώρων πρασίνου, υπογειοποίηση του οδικού φωτισμού,

ενίσχυση και υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε όλη την υπό μελέτη περιοχή, μελέτη και κατασκευή συστήματος όμβριων υδάτων, μέτρα κυκλοφοριακής διαχείρισης, περιλαμβανομένων τυχόν ρυθμίσεων για περιορισμό των διαφόρων μετακινήσεων αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων, αλλαγή υφιστάμενου δικτύου υδατοπρομήθειας, δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης, αρχαιολογική κάλυψη και διαμόρφωση προσόψεων κτιρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάκκας, πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, αφού θα αλλάξει ριζικά την όψη του πυρήνα του Δήμου Σωτήρας, ενώ θα δώσει νέο χαρακτήρα στην εικόνα της κοινότητας. Στόχος είναι, σημείωσε, η Σωτήρα να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα όσον αφορά την αισθητική των κτιρίων αλλά και της τοπιοτέχνησης του κέντρου. Το έργο θα έχει σαν στόχο την επέκτασή του και την προσθήκη περιοχής «Λαϊκής Γειτονιάς» η οποία θα συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών στη Σωτήρα, με την παράλληλη ενθάρρυνση των κατοίκων για την προώθηση των παραδοσιακών τους προϊόντων και ασχολιών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας, το έργο του οποίου το κόστος αναμένεται να φτάσει στα 2 εκατομμύρια, αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Σωτήρας, αφού η διαμόρφωση της πλατείας και του περιβάλλοντα χώρου του Δήμου είναι ένα σημαντικό έργο στην εξ ολοκλήρου ανάπλαση της Σωτήρας.

Η Σωτήρα σημείωσε, θα πάρει μια νέα όψη, αφού ο μοντέρνος σχεδιασμός θα συνδυαστεί άριστα με το παραδοσιακό στοιχείο, χωρίς η Σωτήρα να χάσει την ταυτότητά της, αλλά από την άλλη θα δημιουργηθεί μια νέα εικόνα πλατείας στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα