Ερτουγρούλογλου: Η ΕΕ να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι της

Η Ευρώπη πρέπει “να μαζέψει το μυαλό της στο κεφάλι της” δήλωσε ο “υπουργός εξωτερικών”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά των ολλανδικών αρχών προς τους Τούρκους πολίτες και Υπουργούς.

Στη δήλωση για την κρίση μεταξύ Τουρκίας – Ολλανδίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι δείχνει για ακόμη μια φορά την νοοτροπία των ακροδεξιών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτή η σοβινιστική νοοτροπία θα ενθαρρύνει επίσης τους υποστηρικτές Ένωσης στην ε/κ πλευρά.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε, μένουν

σιωπηλές σε αυτό που άρχισε με τη Γερμανία και συνεχίστηκε με την Ολλανδία και συνέχισε λέγοντας ότι η ενίσχυση των ακροδεξιών φωνών στην Ευρώπη προκαλεί ζημιά πάνω απ` όλα στις ίδιες της αξίες της ΕΕ. Η συμπεριφορά της Ολλανδίας, δεν συνάδει καθόλου με τις νόρμες των διπλωματικών σχέσεων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ιδιαίτερα απέναντι σε μια γυναίκα Υπουργό, είπε υπονοώντας το περιστατικό με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μπετιούλ Σαγιάν Καγιά.

Κληθείς να πει εάν αυτή η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, ο “υπεξ” είπε ότι “η ένταση δεν θα μας επηρεάσει γιατί η διαπραγματευτική διαδικασία έχει ήδη τερματιστεί. Με άλλα λόγια, το λάστιχο έσκασε, όπως ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε. “Ωστόσο, αυτή η σοβινιστική νοοτροπία στην Ευρώπη έχει κάνει τους υποστηρικτές της Ένωσης στην ε/κ πλευρά ευτυχισμένους”.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του συνδέσμου παραγωγών, Μουσταφά Ναϊμογουλαρί πρότεινε την απαγόρευση εισαγωγής κρεάτων και προϊόντων γάλακτος από την Ολλανδία, ως αντίποινα στην κρίση των σχέσεων της χώρας αυτής με την Τουρκία.

Στη γραπτή του δήλωσε χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της Ολλανδίας “μεσαιωνική” που εμπεριέχει εμπάθεια και εχθρότητα ενάντια στους Μουσουλμάνους. Ζήτησε από τις εταιρείες εισαγωγών στα κατεχόμενα να σταματήσουν να φέρνουν προϊόντα γάλακτος ή κρέας από τις ελεύθερες περιοχές και κάλεσε επίσης τον “υπουργό οικονομικών και ενέργειας”, Σουνάτ Ατούν να πάρει η “κυβέρνηση” τα σωστά βήματα για το θέμα.

Εξάλλου, η "Κίπρις" γράφει σήμερα ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τουριστικού ομίλου Corendon, Γιλντιράι Καραέρ δήλωσε πως εάν η ένταση συνεχιστεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας θα επηρεάσει αρνητικά και τις κατεχόμενες περιοχές. Η εν λόγω εταιρεία πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις από την Ολλανδία στην Τουρκία και τα κατεχόμενα.

Υπενθύμισε ότι αύριο διεξάγονται εκλογές στην Ολλανδία και τον Απρίλη το δημοψήφισμα στην Τουρκία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά από αυτό η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα