Ερτούγ: Επιθέσεις κατά της διαδικασίας, οι επιθέσεις κατά Έϊ

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, Οσμάν Ερτούγ, επέκρινε τις «επιθέσεις» κατά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε από την ε/κ πλευρά, αλλά και από ε/κ ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για “επιθέσεις κατά της επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ερτούγ ισχυρίστηκε πως τέτοιες επιθέσεις εναντίον μελών της αποστολής

Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ δεν είναι καινούργιες, υποστηρίζοντας πως “είναι μέρος της τακτικής της ε/κ πλευράς να ασκεί πίεση σε αξιωματούχους του ΟΗΕ, κάτι που είναι απαράδεκτο”.

Λέγοντας πως αν και είχε επιφυλάξεις για παλαιότερες και σημερινές δηλώσεις από αξιωματούχους του ΟΗΕ, ο κ. Ερτούγ δηλώνει πως η τ/κ πλευρά δεν τις χρησιμοποιεί για να επιτίθεται στον ΟΗΕ, αλλά τις συζητά στο πλαίσιο του διπλωματικού διαλόγου, διότι σέβεται και υποστηρίζει τον ΓΓ του ΟΗΕ και την αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών.

Κατά τον κ. Ερτούγ, «τέτοιες τακτικές, πιέσεις και απειλές δεν θα οδηγήσουν τη διαδικασία σε ένα θετικό αποτέλεσμα”. Συμπλήρωσε δε πως αναμένεται ότι οι δύο πλευρές θα αποφύγουν τις δηλώσεις και συμπεριφορές οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά και θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην έναρξη των διαπραγματεύσεων σε ένα θετικό κλίμα και στην επίτευξη αποτελέσματος σύντομα.

Υποστήριξε τέλος πως δεν θα πρέπει δημιουργηθούν σκιές στις διαπραγματεύσεις «οι οποίες είχαν φτάσει σε θετικό σημείο με την εποικοδομητική και αποφασιστική στάση του κ. Έρογλου», κατά την έκφρασή του.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα