Προς επίλυση το πρόβλημα του ελληνικού φόρου στις εξαγωγές

Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι η επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της ελληνικής Βουλής για επιβολή φόρου 26% στις εξαγωγές από την Κύπρο και άλλες χώρες προς την Ελλάδα.

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα της επιβολής φόρου 26% στις εξαγωγές προϊόντων από την Κύπρο

στην Ελλάδα που έσπειρε την αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο. Εκτιμάται ότι κατά τη συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στην Αθήνα θα ανακοινωθεί και επισήμως η εξαίρεση της Κύπρου.

Το θέμα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει καθώς επιβάλλεται να τρέξουν οι διαδικασίες διόρθωσης, δοθέντος ότι η σχετική νομοθεσία έλαβε την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων.

Αυτό αναμένεται να γίνει με την επάνοδο της αναπληρώτριας υπουργού οικονομίας της Ελλάδας Νάντιας Βαλαβάνη από τη Μόσχα. Θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα εξαιρεθεί με τις Βουλγαρία και Ιρλανδία να ακολουθούν.

Έντονο ήταν το παρασκήνιο τις προηγούμενες μέρες με την εμπλοκή των πρεσβειών της Ελλάδας στην Κύπρο και της Κύπρου στην Ελλάδα.

Αξιωματούχος του ΚΕΒΕ ανέφερε στο Σίγμα ότι έχουν πληροφορηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση αντικρύζει θετικά το αίτημα εξαίρεσης της Κύπρου από τη φορολογία, συστήνοντας την ίδια ώρα υπομονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα