Σε αναίμικτο Πάσχα στοχεύει η Αστυνομία-Αυξημένες περιπολίες

Με μηχανοκίνητες περιπολίες και αυξημένη αστυνομική παρουσία σε ιερούς ναούς πόλεων και χωριών, καθώς και στο οδικό δίκτυο, κορυφώνονται τα μέτρα της Αστυνομίας, ενόψει των διακοπών του Πάσχα, ώστε να προληφθεί κάθε μορφή εγκληματικής δραστηριότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα αναίμακτο Πάσχα, χωρίς σοβαρά

εγκλήματα, τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους από κροτίδες ή από τροχαία δυστυχήματα'

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες. ''Απευθύνουμε ύστατη έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως, αλλά κυρίως στους νεαρούς να γιορτάσουν το Πάσχα για το πραγματικό του νόημα και να μην προβούν στη χρήση ή κατασκευή κροτίδων και να ανατινάξουν στον αέρα τα όνειρά τους και τα όνειρα άλλων συνανθρώπων τους'', τόνισε η κ.Τυρίμου

Υψηλού κινδύνου περίοδος για κλοπές και διαρρήξεις κρίνει, παράλληλα, την εορταστική περίοδο του Πάσχα η Αστυνομία, η οποία παροτρύνει το κοινό να λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του, ενόσω θα απουσιάζει από την οικία του.

Σχολιάζοντας, η κ.Τυρίμου ανέφερε ότι πέρα από τα μέτρα που θα λάβει η Αστυνομία, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών καλούνται να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία από τις οικίες τους. Να μην αφήνουν εκτεθειμένα οποιαδήποτε κλειδιά και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους για αλληλοεπιτήρηση των περιουσιών τους.

Στο μεταξύ, κάθε χρόνο, λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών στους ιερούς ναούς, παρατηρούνται κρούσματα ληστειών και κλοπών. Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μεριμνά για τη φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα