Χάμοντ: Πρόοδος στις πολιτικές διαστάσεις της λύσης

Είμαι πεπεισμένος ότι έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος στις πολιτικές διαστάσεις της διευθέτησης, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Φίλιπ Χάμοντ μετά την συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Βρετανός διπλωμάτης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί έχουν μια καλή σχέση συνεργασίας και εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προσκλήσεις αλλά υπάρχουν μερικά μεγάλα ζητήματα που παραμένουν σχετικά με τα περιουσιακά δικαιώματα, τα εδαφικά όρια, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

“Πιστεύω ότι εισερχόμαστε

στα κρίσιμα σημεία σε αυτές τις συζητήσεις τώρα, όπου οι δύο ηγέτες έχουν υποβάλλει τολμηρές και καινοτόμες λύσεις για τις μεγάλες προσκλήσεις που απομένουν”. Αυτό, συνέχισε, που είπε στον κ. Ακιντζί, όπως και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το πρωί, είναι ότι η διεθνής κοινότητα, και το Ηνωμένο Βασίλειο, στηρίζουν αυτές τις συζητήσεις. “Θέλουμε να βρεθεί μια λύση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή τη λύση”. Παρέχοντας, συνέχισε, τεχνική βοήθεια στις συνομιλίες και η διεθνής κοινότητα συγκεντρώνοντας χρήματα για να στηρίξουμε το αναπόφευκτο κόστος μιας λύσης σε θέματα σχετικά με το μακροχρόνιο πρόβλημα της λύσης.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες, παρατήρησε λέγοντας ότι οι ΥΠΕΞ Κίνας, Ρωσίας, ΗΠΑ έρχονται στην Κύπρο και πως υπάρχει ένα πραγματικό μομέντουμ στην διεθνή κοινότητα όσον αφορά την υποστήριξη των συνομιλιών. Θα είμαστε σε στενή επαφή και με τις δύο πλευρές σε αυτή τη συζήτηση και ό,τι μπορούμε εμείς, ως ΗΒ, να κάνουμε, θα το πράξουμε, συμπλήρωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα