Ερώτημα Παπαδάκη για μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Άννας σε σχολή μποξ

Ο Ευρωβουλευτής της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κ. Δημήτρης Παπαδάκης, κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Άννας, στην ενορία Συρκανιάς, στην κατεχόμενη Κυθρέα, σε σχολή μποξ.

Ο κ. Παπαδάκης, στη γραπτή του ερώτηση, αναφέρει ότι το ψευδοκράτος, περιφρονώντας την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Κύπρου, παραχώρησε σχετικές άδειες, σε συγκεκριμένα άτομα, για να λειτουργήσουν τον

εν λόγω θρησκευτικό χώρο, ως γυμναστήριο και πιο συγκεκριμένα, ως σχολή για μποξ.

Ο Ευρωβουλευτής τόνισε πως, με αυτή την ενέργεια, αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η πρόκληση και η αναίδεια, που διακατέχει τις «αρχές» του ψευδοκράτους, έναντι της ιστορίας του τόπου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα άτομα που έλαβαν τις σχετικές άδειες, απομάκρυναν το εικονοστάσι, το οποίο στήθηκε πρόσφατα από πρωτοβουλία Κυθρεωτών, κρέμασαν από την οροφή της εκκλησίας σάκους του μποξ και έστησαν ρινγκ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα γεγονότα, ο κ. Παπαδάκης απεύθυνε τα πιο κάτω ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Σε ποιες έμπρακτες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να σταματήσει η βεβήλωση θρησκευτικών χώρων;

- Σκοπεύει η Ε.Ε να καταδικάσει τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες εις βάρος της Κύπρου;

- Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει, ώστε να διατηρηθεί η εκκλησία της Αγίας Άννας, ως θρησκευτικός χώρος και μέρος της πολιτιστικής κληρονομίας της Ε.Ε;

Keywords
Τυχαία Θέματα