Οι Υπουργοί της ΕΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις της Χαμάς - Στήριξη στο Ισραήλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην έκτακτη άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στο Μουσκάτ. Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Οι Υπουργοί της ΕΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις της Χαμάς, επαναβεβαιώνοντας τη στήριξή τους προς το Ισραήλ και το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με τις σχετικές αρχές του

διεθνούς δικαίου. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη άμεσης απελευθέρωσης όλων των ομήρων που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς. Υπογράμμισαν την ανάγκη για αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων, δια μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας με περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ, καταδικάζοντας απερίφραστα τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κατά αμάχων, και τόνισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ισραήλ: Προετοιμασίες για μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή στη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα