Ισραήλ: Ένας 95χρονος έφεδρος στον αγώνα κατά της Χαμάς (ΦΩΤΟ)

Ένας 95χρονος Ισραηλινός έφεδρος επέστρεψε στα πεδία των μαχών για να βοηθήσει τη χώρα του στον πόλεμο με την Χαμάς, και έγινε ο γηραιότερος που το έπραξε μέχρι σήμερα

Πρόκειται για τον  Έζρα Γιατσίν, βετεράνο της οργάνωσης Lehi που επιστρατεύτηκε «για να παρακινήσει τα στρατεύματα του IDF και να αφηγηθεί πώς επέζησε από αραβικά πογκρόμ στην Ιερουσαλήμ κατά την παιδική του ηλικία» σύμφωνα με to National News του Ισραήλ.

At 95, Ezra Yachin is the oldest IDF reservist. Prior to

the foundation of the state, Yachin fought for the Lehi underground. He was called up for reserves service to motivate the IDF troops and to recount how he survived Arab pogroms in Jerusalem during his childhood. https://t.co/seqHbL8VOP

Israel National News - Arutz Sheva (@ArutzSheva_En) October 10, 2023

Τα ΜΜΕ κοινοποίησαν μια φωτογραφία του που διακρίνεται με την παλιά του στολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια όταν το Ισραήλ δεν ήταν ανεξάρτητο κράτος, ο Yachin είπε ότι οι Βρετανοί «απέτρεψαν τους Εβραίους από τη μετανάστευση με πολλούς τρόπους, και περισσότερο από αυτό, αυτοί δεν εμπόδισαν τους Άραβες που ζούσαν εκεί να δολοφονήσουν Εβραίους».

«Οι Εβραίοι στη Γη του Ισραήλ κατάλαβαν ότι είχαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», είπε ο Γιατσίν σε συνέντευξή του το 2021.

«Και έτσι δημιούργησαν τις υπόγειες οργανώσεις, μία από τις είναι η οργάνωση Λεχί», πρόσθεσε.

Νιώθοντας υποχρεωμένος να συμμετάσχει στις προσπάθειες, ο Yachin είπε, «Ήταν απαραίτητο να πολεμήσουμε τους Βρετανούς ώστε να έχουμε χώρα με έναν αποτελεσματικό τρόπο και να αμυνθούμε όποιος προσπάθησε να μας βλάψει», εξήγησε.

 «Έτσι ώστε εμείς θα νιώθουμε ανεξάρτητοι στη χώρα μας».

Υπενθυμίζοντας την ημέρα που τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν για αναγνώρισαν το Εβραϊκό κράτος στο Ισραήλ, ο Yachin είπε ότι μόνο μια μέρα αργότερα «Άραβες σκότωσαν και έσφαξαν ολόκληρες οικογένειες και δολοφονήθηκαν παντού Εβραίοι».

«Τότε άρχισε αυτό που ονομάζεται Πόλεμος της Ανεξαρτησίας», πρόσθεσε.

«Βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Άραβες ξεσηκώνονται και κινητοποιήθηκαν εναντίον μας. Από τις στέγες, από τα παράθυρα, ήταν παντού», είπε ο Γιατσίν.

«Οι Εβραίοι σκοτώθηκαν και το εβραϊκό αίμα χύθηκε σαν νερό, και οι Βρετανοί τους βοήθησαν», είπε.

Ο Γιατσίν ισχυρίστηκε ότι μόλις οι Άραβες είχαν κανόνια,αρχισαν να «γιορτάζουν» και η κατάσταση διαμονής για τους Εβραίους στο Ισραήλ χειροτέρεψε.

«Όποιος Εβραίος που έπεσε στα χέρια τους δεν έμεινε ζωντανός περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα», ισχυρίστηκε. «Έκαναν  ανταλλαγή φωτογραφιών — όποιος είχε περισσότερες φωτογραφίες νεκρώ Εβραίων θεωρούνταν ανώτεροι στην κοινότητα».

Είπε περαιτέρω ότι τελικά οι Εβραίοι αποφάσισαν να πολεμήσουν πίσω. Στη συνέντευξη του 2021 είπε ότι αφιερώνει τη ζωή για να περάσει ένα μήνυμα στις επόμενες γενιές  ότι  «έπρεπε να πληρώσουμε για αυτή τη γη».

Keywords
Τυχαία Θέματα