Ερντογάν: Θα πουλάμε και καθαριστικά

Μετά τους πάγκους που έστησαν από σήμερα οι δήμαρχοι για να πουλάνε φρούτα και λαχανικά φτηνότερα στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία και ο υψηλός πληθωρισμός, σήμερα ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στηθούν πάγκοι από τις δημαρχίες που θα πουλάνε και καθαριστικά για το σπίτι, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχράκη.

Τα καλά νέα προς τον… ψηφοφόρο τα ανακοίνωσε σήμερα από την Άγκυρα, όπου πραγματοποίησε

προεκλογική ομιλία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

«Στην Τουρκία έχει ξεκινήσει να παίζεται ένα παιχνίδι. Άρχισαν να εκτοξεύουν τις τιμές. Αυτό ονομάζεται τρομοκρατική επίθεση. Αλλά έχουμε λάβει τα μέτρα μας ενάντια σε όσους τρομοκρατούν. Να, ξεκινήσαμε σε κάμποσα μέρη να πουλάμε φρούτα και λαχανικά. Και δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτά. Θα μπούμε και στα είδη καθαρισμού. Ξεκινάμε να λαμβάνουμε τα ίδια μέτρα και για τα καθαριστικά. Το παιχνίδι θα το χαλάσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι πάγκοι που τοποθέτησε η κυβέρνηση σε 50 σημεία στην Κωνσταντινούπολη και σε 30 στην Άγκυρα και άρχισαν σήμερα να πωλούν φτηνά φρούτα και λαχανικά.

Όπως φαίνεται στις φωτός:

πατάτες και κρεμμύδια = 0,50 ευρώ (3 λίρες)

ντομάτες = 0,60 ευρώ (3,5 λίρες)

πιπεριές = 1,20 ευρώ (7 λίρες)

Αντίστοιχα, στα σουπερμάρκετ οι τιμές είναι διπλάσιες:

πατάτες και κρεμμύδια = 1 ευρώ (6 λίρες)

ντομάτες = 1,10 ευρώ (8 λίρες)

πιπεριές = 1,70 ευρώ (7 λίρες)

Στην Άγκυρα και στην Κων/λη έχουν στηθεί εδώ και χρόνια μέχρι και ειδικά περίπτερα που πωλούν ψωμί, φτηνότερα από τους φούρνους. Ονομάζεται ‘το ψωμί του λαού’ και αποτελεί άλλη μία παροχή της κυβέρνησης Ερντογάν προς το λαό του, την οποία υπενθύμισε σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα είναι ένας από τους δήμους, μαζί με την Κωνσταντινούπολη, που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου. Για το λόγο αυτό, έχοντας υπόψη την… ψηφοθηρική σπουδαιότητα της πόλης αυτής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Η πιο σημαντική από όλες τις πόλεις, είναι η Άγκυρα η πρωτεύουσά μας, το μωρό μας. Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην Άγκυρα. Οι δημαρχίες της χώρας είναι δουλειά του κόμματός μας. Σας εμπιστεύομαι. Σας πιστεύω. Και το βράδυ της 31ης Μαρτίου δεν θα με προδώσετε», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεσηκώνοντας το ακροατήριό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα