Τερματίζουν τη λειτουργία τους 28 από τα 43 κρατικά φαρμακεία

Τερματίζουν τη λειτουργία τους από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΓεΣΥ, δηλαδή την 1η Ιουνίου 2019, 28 από τα 43 κρατικά φαρμακεία τα οποία λειτουργούν σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα υγείας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, υπάρχει σχετικός σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας, ενώ σε περιοχές που δεν λειτουργούν ιδιωτικά φαρμακεία θα

παραμείνουν σε λειτουργία τα κρατικά φαρμακεία.

Όπως αναφέρει ο «Πολίτης», τα φαρμακεία στα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εσωτερικών ασθενών ενώ με την ιατρική συνταγή στα χέρια οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από φαρμακείο της επιλογής τους, στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να είναι συμβεβλημένο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», «εκεί και όπου στο μέλλον εκδηλώνεται ιδιωτική πρωτοβουλία τα οικεία κρατικά φαρμακεία θα αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Για αυτό τον λόγο άλλωστε και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παραχωρεί οικονομικά κίνητρα στους ιδιώτες φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν τα φαρμακεία τους στις απομακρυσμένες περιοχές».

Ωστόσο σε περίπτωση που ένα ιδιωτικό φαρμακείο τερματίσει τη λειτουργία του, τότε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει κρατικό φαρμακείο για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Ανοικτά θα παραμείνουν, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα φαρμακεία στα Κέντρα Υγείας: Σαλαμιούς, Πεδουλά, Φύτης, Ομόδους, Παναγιάς, Κάτω Πύργου, Αυδήμου, Λευκάρων, Πλατρών, Πάχνας, Παλαιχωρίου, Αγρού, Ευρύχου, Κοφίνου και Κυπερούντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα