Ερντογάν: Παράνομη κάθε πράξη του Νετανιάχου

Η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία συνεχίζεται όλο και περισσότερο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης πριν από την αναχώρησή του για τη Μόσχα, σημειώνοντας πως το θέμα της κατάργησης της βίζας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης.

Σχετικά με τις τοπικές εκλογές της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι οι εισαγγελείς εξετάζουν τις εικαζόμενες παρατυπίες

στη διαδικασία, τις οποίες θεωρεί ότι αποτελούν μέρος οργανωμένου σχεδίου, ενώ το κόμμα του συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής και της καταμέτρησης των ψηφοφοριών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως όλες οι προετοιμασίες για στρατιωτική εισβολή στη Συρία ολοκληρώθηκαν και η Κυβέρνησή του μπορεί να ξεκινήσει απροσδόκητα οποιαδήποτε στιγμή, και για το ζήτημα αυτό θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο.Η Τουρκία θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασία του Λαού (YPG) εχθρό και έχει ήδη επέμβει για να εκδιώξει τους μαχητές της από το έδαφος δυτικά του Ευφράτη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα σε άλλα, είπε πως κάθε δράση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο. «Η Δυτική Όχθη είναι ‘‘απολύτως παλαιστινιακό έδαφος’’, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως ‘‘η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ προμηνύει ένα «μαύρο μέλλον», για την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα