Φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός σε εστία στην κατεχόμενη Κερύνεια

Οι χθεσινές συναντήσεις της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες, ο θάνατος φοιτητή στην κατεχόμενη Κερύνεια και τα θέματα που αφορούν την οικονομία και την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έτσι κλείνει και αυτή η σελίδα», γράφει ότι τίποτα δεν προέκυψε από τις χθεσινές συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες και η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ επιστρέφει

με άδεια χέρια. Αλλού γράφει ότι Νιγηριανός φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιό του σε φοιτητική εστία στην Κερύνεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βρέφος 3,5 μηνών πέθανε, ενώ κοιμόταν, και τα ακριβή αίτια θανάτου θα καταδείξει η νεκροψία που θα γίνει στη σορό του.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προτάσεις που προκαλούν αντιδράσεις από τον Αναστασιάδη», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε χθες νέες ιδέες στη συνάντηση με την κ. Λουτ, με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη να απαντά ότι η ε/κ ηγεσία δεν έχει αφομοιώσει την πολιτική ισότητα και να μιλά για «ξαναζεσταμένο φαΐ». Αλλού γράφει ότι οι υπόγειοι υδάτινοι πόροι και η γεωργία δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις λίμνες και τα φράγματα που είναι γεμάτα, λόγω της φυσικής κατασκευής τους ή ελλείψεων σε υποδομές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ρωγμές και κατάρρευση μέρους των τειχών της Λευκωσίας κοντά στο γήπεδο της Τσετίνκαγια.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Σκοτάδι στο τέλος του δρόμου», αναφέρεται επίσης στις χθεσινές συναντήσεις της κ. Λουτ με τους δύο ηγέτες και δημοσιεύει τις δηλώσεις του Μπαρίς Μπουρτζιού μετά τη συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ με τον Τ/κ ηγέτη. Αλλού αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «τμήμα ταχυδρομείων» με έλλειψη προσωπικού και τεχνικά προβλήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η δεύτερη πορεία για ένα υγιές μέλλον, που αφορά την ενημέρωση του κόσμου για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ανησυχούμε», αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου Τζιαντάν Αβουντούκ πως λόγω της δυσαρμονίας στην «κυβέρνηση» υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος οικονομικής αβεβαιότητας για την τ/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι κάτοικοι της Γυαλιάς προχώρησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στο πέταγμα σκουπιδιών σε οικόπεδα που πρόκειται να παραχωρηθούν σε νεαρά ζευγάρια για γεωργική καλλιέργεια και έπιασαν επ’ αυτοφώρω σκουπιδιάρικο του «δήμου» να ρίχνει σκουπίδια στα χωράφια αυτά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα των αγνοουμένων και τις δηλώσεις του Τ/κ μέλους της ΔΕΑ Γκιουλτέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ ότι υπάρχουν ακόμη μάρτυρες που δεν μιλούν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «1.712 ηλιακά παραγωγικά συστήματα», δημοσιεύει στοιχεία για τα φωτοβολταϊκά που έχουν τοποθετηθεί στα κατεχόμενα από το 2014 μέχρι σήμερα. Αλλού αναφέρει ότι η «διευθύντρια» του «τμήματος νεολαίας» δήλωσε στην εφημερίδα ότι το 90% του οργανογράμματος ειδικών είναι κενό και αναφέρθηκε στα βήματα που προγραμματίζουν για στήριξη των νέων σε οικονομικό, αθλητικό, πολιτιστικό και ατομικό επίπεδο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λουτ ήρθε για άλλη μια φορά στην Κύπρο και δημοσιεύει τις δηλώσεις και τα σχόλια που έγιναν από τις δύο πλευρές και Τ/κ πολιτικούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα