Ερευνούν τον ιδιοκτήτη της «Diyalog» για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

Η Kıbrıs Postası (05.05.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του αποσχιστικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ βρίσκεται σε διαβούλευση με την διοίκηση των λεγόμενων «δυνάμεων ασφαλείας», στις οποίες υπάγεται η «γενική διεύθυνση της αστυνομίας», για διεξαγωγή έρευνας εναντίον του ιδιοκτήτη του Συγκροτήματος Ξενοδοχείων Merit, Besim Tibuk λόγω εγκωμιαστικών σχολίων του για την οργάνωση του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (ΦΕΤΟ), η οποία θεωρείται τρομοκρατική.

 

 

Όπως αναφέρει η μετάφραση

του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αναφορές Τιμπούκ για την ΦΕΤΟ μελετούνται μετά από την αφαίρεση των προγραμμάτων της Diyalog TV από τον δορυφόρο Türksat με απόφαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Τουρκίας (RTÜK) λόγω δηλώσεων στις οποίες προέβη ο Τιμπούκ σε διάφορα προγράμματα του σταθμού.

 

Ο Τατάρ φέρεται να έχει κινητοποιηθεί σε αυτό το θέμα λόγω του ότι η ΦΕΤΟ βρίσκεται στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» και στην «ΤΔΒΚ» και να ζήτησε από τις «δυνάμεις ασφαλείας» την διεξαγωγή έρευνας για τον Τιμπούκ.

 

Η Afrika (06.0.20) γράφει ότι ο Τατάρ δεν διέψευσε την πληροφορία, αλλά ούτε και υπήρξε «επίσημη» επιβεβαίωσή της. Η εφημερίδα διερωτάται κατά πόσον μετά το κλείσιμο της Diyalog TV, θα διεξαχθεί τώρα έρευνα και κατά του Τιμπούκ (που είναι μεγαλομέτοχός της).   

 

Να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο Merit είναι στην πραγματικότητα το κλεμμένο από το 1974 ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο «Ζέφυρος» στην κατεχόμενη Κερύνεια. 

 

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος καραντίνας για τον κορωνοϊό. 

 

Η Kıbrıs (06.05.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται ως χώροι καραντίνας, υποστήριξε ότι κανείς δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και ότι δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Μέριτ ή τον γιο του που πρόσφατα έγινε θέμα συζήτησης (αφού υπήρξαν πληροφορίες ότι έτυχε προνομιακής μεταχείρισης). Ο Πιλλί είπε ότι το Ξενοδοχείο Μέριτ είναι χώρος καραντίνας και σε αυτό βρίσκονται 30 άτομα σε απομόνωση. Πρόσθεσε επίσης ότι διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους και δεν μεταχειρίζονται προνομιακά κανέναν. 

 

Διαβάστε επίσης: Παράπονα στον ΟΑΣΕ του «Γλωσσαρίου» για «κόψιμο» της «γλώσσας» της «Diyalog»

 

Τον Ιανουάριο του 2018 η «Kıbrıs Postası» δημοσίευσε λίστα με 26 οργανώσεις που το τουρκοκυπριακό αποσχιστικό καθεστώς χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές». Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οργανώσεις που πρόσκεινται στον Γκιουλέν, διάφορες κουρδικές οργανώσεις, η Al-Qaeda, η Hezbollah, καθώς και το ελληνοκυπριακό κοινοβουλευτικό κόμμα ΕΛΑΜ και η μαθητική οργάνωση ΕΦΕΝ. 

 

Τουρκία: Συλλήψεις σε χρήστες κοινωνικών μέσω δικτύωσης για «κατάχρηση» από μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν

 

H Hürriyet (05.05.20) γράφει ότι ο εκπρόσωπος τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί, κατά την μηνιαία ενημέρωση, δήλωσε ότι μέσα στα πλαίσια της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματός έχουν εξετάσει 7 χιλιάδες 127 λογαριασμούς και έχουν διαπιστώσει ότι αρκετοί λογαριασμοί έχουν καταχραστεί από μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ) με σκοπό να σπείρουν το φόβο και τον πανικό.

 

Σημείωσε ότι έχουν γίνει 496 συλλήψεις από χίλιους 58 χρήστες μέσω κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι μέσα στο πλαίσιο των εγκλημάτων τρομοκρατίας, έχουν ελεγχθεί 5 χιλιάδες 645 λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τον Μάρτιο του 2020 και έχουν ανοιχθεί νομικές διαδικασίες εναντίον 2 χιλιάδων 458 ατόμων.  

 

Διαβάστε επίσης: 

 

Παράπονα Τουρκίας από ψευδοκράτος - Τρομοκρατία &πακέτο οικονομικής βοήθειας

 

Κόμμα των εποίκων &κόμμα Ακιντζί ζητούν «να διορθωθεί» η φίμωση της «Diyalog»

Πρότεινε σύνδεση κατεχομένων με Βρετανία, του έκοψε τη μετάδοση ο Ερντογάν

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Μειώθηκε η ελευθερία του Τύπου στα κατεχόμενα

 

Παράπονα Βρετανών με σπίτια στα κατεχόμενα που δεν μπορούν να επιστρέψουν

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερευνούν, Diyalog, Γκιουλέν,erevnoun, Diyalog, gkioulen