Έρευνα κατεχόμενα: Πρώτο το ΚΕΕ, εκτός «βουλής» το ΔΚ

Πρώτο βρίσκεται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με ποσοστό 34,2%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Γκεζιτζί.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά το ΚΕΕ ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με 22,1%, το Κόμμα του Λαού με 18,2% και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας με 13,7%.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου και σε αυτή έλαβαν μέρος 4267 άτομα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κόμμα της Αναγέννησης (των εποίκων) έχει

ποσοστό 5,1% και μόλις που καταφέρνει να κερδίσει «έδρα» στη «βουλή», ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς με 4,2% και το Κόμμα Κοινοτική Σωτηρίας – Νέες Δυνάμεις με 1,8% δεν εξασφαλίζουν «έδρες».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Μουράτ Γκεζιτζί, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σήμερα, πέντε πολιτικά κόμματα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν «έδρα», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα είναι στην πρώτη θέση και θα μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» από μόνο του.

Είπε, ακόμα, ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα, διατηρεί τα ίδια ποσοστά, αλλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες «εκλογές» έχει μειωθεί το ποσοστό του.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Κουντρέτ Οζερσαί θα πρέπει να κάνει πιο ισχυρή την παρουσία του, με πιο δυναμικό τρόπο κατά τον «προεκλογικό» αγώνα, ενώ για το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας είπε ότι ο κόσμος το βλέπει ως το κόμμα του Ακιντζί και για τον λόγο αυτό παρουσιάζεται αύξηση στα ποσοστά του.

Ο κ. Γκεζιτζί αναφέρθηκε στην αύξηση που παρουσιάζει και το κόμμα των εποίκων, λέγοντας ότι «ψηφοφόροι» του Δημοκρατικού Κόμματος θα προτιμήσουν να ψηφίσουν το εν λόγω κόμμα αντί το ΔΚ, ενώ και νέοι «ψηφοφόροι» φαίνεται να προτιμούν το κόμμα αυτό.

Είπε, ακόμα, ότι οι ερωτηθέντες απάντησαν και ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που τους απασχολούν, με το 32,44% να απαντά το Κυπριακό πρόβλημα, η ακρίβεια 27,14%, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας 23,02%, το κυκλοφοριακό πρόβλημα 21,92%, η ανεργία 19,94% και η κατάσταση στην παιδεία 18,74%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα