Έρευνα για υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου διέταξε η Κουρσουμπά

Έρευνα αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, που αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης (9.8.2016) το Σίγμα, διέταξε η Επίτροπος Προστασίας Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, η κ.Κουρσουμπά είπε, πως βάσει των όσων αναφέρθηκαν στο εν λόγω ρεπορτάζ, γίνεται καταφανής παραβίαση των προνοιών του νόμου και πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα.

Είχαν υποχρέωση να καλέσουν αμέσως τις Υπηρεσίες Κοινωνικής

Ευημερίας, αλλά και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, δήλωσε. «Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούν να συμβαίνουν αυτά», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για το κατά πόσο κι άλλα παιδιά είχαν επισκεφθεί το σπίτι, όπου κατ’ ισχυρισμό έγινε η παρενόχληση του παιδιού.

Είναι υποχρέωση της Αστυνομίας να επιμορφώνει τα μέλη της για να γνωρίζουν τι οφείλουν να κάνουν όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, δήλωσε η Επίτροπος.

Παρέμβαση Αγγελίδη

Παρέμβαση έκανε στο δελτίο του Σίγμα και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

Ο κ.Αγγελίδης δήλωσε, πως τα μέλη της αστυνομίας, που διερευνούν τέτοιες υποθέσεις έχουν εκπαιδευτεί και γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες στην αστυνομία τυγχάνουν στήριξης και εχεμύθειας, πρόσθεσε, λέγοντας, ότι «θα έπρεπε να ερωτηθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα