Έρευνα για εντοπισμό υπόλοιπων τεκμηρίων που κλάπηκαν από οικοδομή

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον  δύο προσώπων ηλικίας ηλικίας 43 και 16 ετών στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις για την ανεύρεση και των υπόλοιπων τεκμηρίων που κλάπηκαν από ανεγειρόμενη οικοδομή, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου .

Διαβάστε ακόμη: Πάφος: Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές 25.000 ευρώ

από ανεγειρόμενη οικοδομή

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως  το αίτημα της Αστυνομίας για πενθήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο ,αφού, όπως είπε, υπολείπονται τριάντα περίπου  ακόμη καταθέσεις να ληφθούν από άλλα πρόσωπα, ενώ γίνονται εξετάσεις για να ανεβρεθούν  το πως διατέθηκαν τα υπόλοιπα τεκμήρια τα οποία δεν ανευρέθηκαν ακόμα από την περιουσία του παραπονούμενου.

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου είπε πως η προσπάθεια της ανακριτικής ομάδας επικεντρώνεται στον εντοπισμό των τεκμηρίων που δεν ανεβρέθηκαν από αυτά που κλάπηκαν από την ανεγειρόμενη οικοδομή του παραπονούμενου. Επίσης συνέχισε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, τα ίδια πρόσωπα να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιας φύσης υποθέσεις , όπως κλοπές από οικοδομές και από τα εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου , χθες το απόγευμα, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 57χρονο, ότι μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021, κλάπηκαν από ανεγειρόμενη οικοδομή που βρίσκεται στην επαρχία Πάφου, ποσότητα αλουμινένιων πορτών, παραθύρων και φωτοβολταϊκών πλακών, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που ακολούθησαν, μέλη του ΤΑΕ Πάφου εντόπισαν ημιφορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα ηλικίας 43 και 16 ετών, να κατευθύνεται προς την οικοδομή. Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω όχημα οδηγείτο χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Τα δύο πρόσωπα φέρονται να παραδέχτηκαν τη διάπραξη της κλοπής, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκε μεγάλο μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως παρατηρείται σχετική αύξηση των διαρρήξεων και κλοπών από εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν οικοδομικά εργαλεία και διάφορες μηχανές. Για τέτοιου είδους υποθέσεις, συνέχισε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο σπειρών, που τελούν υπό κράτηση. Στο πλαίσιο μάλιστα των ερευνών εξιχνιάστηκαν διάφορες διαρρήξεις και κλοπές που διεπράχθησαν πρόσφατα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα,erevna