Ικανοποιημένοι καθηγητές-γονείς για επιστροφή τελειόφοιτων-«Να γίνουν τεστ»

Ικανοποιημένοι έμειναν καθηγητές και οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες εκτός από τους μαθητές των Δημοτικών και οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου,  ανέφερε πως ήταν με έκπληξη που άκουσαν την επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στις 8 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση

γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου να επιστρέψουν. Ωστόσο, πιστεύουμε πως οι δειγματοληψίες που αφορούν τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που θα επαναδραστηριοποιηθούν θα πρέπει να αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές για να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα κρούσματα», είπε.

Τέλος ο κος Πολυβίου ανέφερε πως η οργάνωση των καθηγητών αναμένει σύντομα τηλεσυνεδρία  με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, για να δοθούν διευκρινίσεις.

Όσον αφορά τους καθηγητές Τεχνικών Σχολών, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης και είπε πως οι τελειόφοιτοι το είχαν ανάγκη. «Όχι μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας».

"Θα προτιμούσαμε να επιστρέψουν 1η Φεβρουαρίου"

Από την άλλη ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε πως οι προσπάθειες τους επέφεραν καρπούς.

«Νιώθουμε ικανοποίηση που θα επιστρέψουν οι τελειόφοιτοι, θα 'ομως προτιμούσαμε την επιστοφή τους με φυσική παρουσία την 1η Φεβρουαρίου, αλλά σεβόμαστε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και με υπομονή θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις αίθουσες», είπε.

Διαβάστε επίσης: 

Επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές Δημοτικών και οι τελειόφοιτοι

Αναλυτικά: Τι ανοίγει από 1η Φεβρουαρίου - Τι ισχύει για συναθροίσεις

Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από 8 Φεβρουαρίου- Τι ανοίγει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ικανοποιημένοι #45γονείς, #45Να,ikanopoiimenoi #45goneis, #45na