Άγριες συμπλοκές αστυνομίας και υπερ-oρθόδοξων Εβραίων για lockdown (BINTEO)

Άγριες συμπλοκές ξέσπασαν σε μια υπερ-Ορθόδοξη γειτονιά της Ιερουσαλήμ μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας  και κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν κατά τα μέτρα Covid-19 της Κυβέρνησης.

Το βράδυ της Τρίτης,  διαδηλωτές στο Mea Shearim της Ιερουσαλήμ πέταξαν πέτρες σε κινούμενα οχήματα και δημιούργησαν οδοφράγματα στους δρόμους χρησιμοποιώντας  κάδους σκουπιδιών  ς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία λέγεται ότι έκανε χρήση μιας μάνικας νερού

για να διαλύσει το πλήθος και πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις.

Πλάνα από το πρακτορείο βίντεο της RT Ruptly δείχνει πολλές πυρκαγιές σε διάφορα σημεια του δρόμου  δρόμους καθώς οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί  φαίνεται να απομακρύνουν πολλούς διαδηλωτές που μπλοκάρουν το δρόμο.

Παρόμοιες ταραχές έγιναν και αλλού στο Ισραήλ. Στην Beit Shemesh, μια πόλη έξω από την Ιερουσαλήμ, εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυγά στην αστυνομία, με αποτέλεσμα τρεις συλλήψεις.

Στο Modi'in Illit, έναν ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη, οι υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν τα αστυνομικά οχήματα. 

Διαβάστε επίσης: Βίαιες διαδηλώσεις κατά των μέτρων στην Ολλανδία: Εμπρησμοί και συλλήψεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγριες, #45oρθόδοξων Εβραίων, BINTEO,agries, #45orthodoxon evraion, BINTEO