Έρευνα: Επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής για αυτοκρατορικούς πιγκουίνους

Οι Βρετανοί επιστήμονες της Ανταρκτικής Έρευνας ετοίμασαν μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου, η οποία παρέχει πολύτιμα νέα δεδομένα που υπογραμμίζουν πώς αυξάνεται ο κίνδυνος εξαφάνισης των αυτοκρατορικών πιγκουίνων, λόγω της ταχείας κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Change Biology με επικεφαλής το Woods

Hole Oceanographic Institution, και συνυπογράφηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, ειδικών πολιτικών, οικολόγων και επιστημόνων του κλίματος, που παρέχει σημαντικές έρευνες προσαρμοσμένες για χρήση από τις ΗΠΑ Fish &Υπηρεσία άγριας ζωής (USFWS).

 Η μελέτη αναφέρει ότι οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι αναγράφονται ως απειλούμενοι, σύμφωνα με τον νόμο περί απειλούμενων ειδών των ΗΠΑ, και, αυτήν την εβδομάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ/ USFWS υπέβαλε αυτή τη, σύσταση καταχώρησης.

«Οι επιστήμονες έχουν ευθύνη να ενημερώσουν τους ανθρώπους για την ανάγκη αλλαγής μέσω αντικειμενικών στοιχείων», εξηγεί η επικεφαλής συγγραφέας Stephanie Jenouvrier.

«Με τη βοήθεια μιας ειδικής ομάδας, έχουμε συντάξει αυτό το έγγραφο για το USFWS για να παράσχει πρόσθετες αναλύσεις μελλοντικών ερευνών που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση της πολιτικής και στην προστασία των απειλούμενων ειδών», συμπλήρωσε.

Η μελέτη παρουσιάζει την προβαλλόμενη δυναμική όλων των γνωστών αποικιών αυτοκρατορικών πιγκουίνων κάτω από διαφορετικά σενάρια εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, χρησιμοποιώντας ένα κλιματικό-εξαρτημένο μετα-πληθυσμιακό μοντέλο που περιλαμβάνει για πρώτη φορά τις επιπτώσεις ακραίων κλιματικών γεγονότων, με βάση το δορυφορικό αρχείο παρατήρησης αποικιών.

Πηγή: ENN

Keywords
Τυχαία Θέματα