ΔΟΕ: Απαγορεύεται η κοινοποίηση βίντεο στα ΜΚΔ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η κοινή χρήση βίντεο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επιτρέπεται, ακόμη και για αθλητές, δήλωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) την Πέμπτη, καθώς αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων των ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Σύμφωνα με το Reuters, ηΤζαμαϊκανή σπρίντερ Elaine Thompson-Herah με δυο χρυσά μετάλλια αποκλείστηκε για λίγο από το Instagram

την Τετάρτη αφού είχε δημοσιεύσει βίντεο από τους νικηφόρους αγώνες της στα 100 και 200 ​​μέτρα στους 310.000 οπαδούς της, παραβιάζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων.

Εκπρόσωπος του Facebook (FB.O) είπε αργότερα ότι ενώ το περιεχόμενο από το Instagram που ανήκει στο Facebook αφαιρέθηκε, και ότι η αναστολή εφαρμόστηκε εσφαλμένα.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, ενθαρρύνουμε όλους, να μοιραστούν φωτογραφίες από παραστάσεις, αλλά το βίντεο προφανώς ανήκει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που διατηρούν τα δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Η ΔΟΕ θα λάβει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα μετάδοσης για την περίοδο αυτή, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πιονγκτσάνγκ 2018 και των Αγώνων του Τόκιο, πολλά από τα οποία θα επιστραφούν στους Αγώνες και θα στηρίξουν αθλήματα και αθλητές.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των χρημάτων προέρχεται από τον Αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NBCUniversal - ο οποίος έχει πληρώσει 7,65 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως το 2032.

Ο Άνταμς είπε ότι το 90% του εισοδήματος από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που αποκτά η ΔΟΕ αναδιανέμεται. «Αυτά τα χρήματα έρχονται στη ΔΟΕ. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους και επομένως το εισόδημα που μπορούμε να αναδιανείμουμε σε αθλητές και αθλήματα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και περισσότερο ένας βασικός τρόπος για το κοινό να ασχοληθεί με τους Αγώνες.

Φέτος, οι αθλητές δημοσίευσαν viral TikToks από τα παρασκήνια, ειδικά από τα πολυσυζητημένα χαρτονένια κρεβάτια τους για να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς ότι τα κρεβάτια δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αντέξουν έντονη δραστηριότητα και ως εκ τούτου ήταν «κατά του σέξ».

Υπάρχουν όμως πνευματικά δικαιώματα και άλλοι περιορισμοί στα είδη του διαδικτυακού περιεχομένου που μπορούν να αναρτηθούν από τους Αγώνες

Keywords
Τυχαία Θέματα