Άνεργοι και χωρίς εισοδήματα οι εργαζόμενοι στον τουρκοκυπριακό Τύπο

Η Yeni Düzen (06.04.20) γράφει ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων, Σαμί Όζουσλου δήλωσε ότι μέσα στο υφιστάμενο περιβάλλον κρίσης οι εργαζόμενοι στον τουρκοκυπριακό Τύπο καταδικάστηκαν στην ανεργία, χωρίς μισθό και χωρίς ψωμί. Σε γραπτή του δήλωση, ο Όζουσλου επέκρινε την αποσχιστική «κυβέρνηση» για αδράνεια πάνω στο θέμα και διερωτήθηκε: «Τι περιμένετε; Ο σκοπός σας είναι να σωπάσουν τα ελεύθερα ΜΜΕ, να μείνουν χωρίς ψωμί οι εργαζόμενοι στον Τύπο;»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου

&Πληροφοριών, ο Όζουσλου επεσήμανε ότι τα ΜΜΕ επιφορτίστηκαν με το καθήκον της ενημέρωσης της κοινής γνώμης κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι ταυτόχρονα προσπαθούν με όλη τους την δύναμη να προστατεύσουν την κοινωνία από την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις.

Ο Όζουσλου ανέφερε ότι τα έσοδα των δημοσιογραφικών οργανισμών στα κατεχόμενα εκμηδενίστηκαν και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δίδει «σοβαρά κονδύλια» για να προστατεύσει τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς και τους δημοσιογράφους στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές. «Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να παρέχει στήριξη μισθών της τάξης του 60% σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου», είπε προσθέτοντας ότι πρόκειται να ανακοινωθεί άλλο ένα πακέτο βοήθειας για τον Τύπο της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ.

«Διότι ο Τύπος επιτελεί κοινωνικό έργο και είναι καθήκον της κυβέρνησης να κρατήσει όρθιους τόσο τον Τύπο όσο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνησή μας αυτό το καθήκον», κατέληξε ο Όζουσλου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα