Έρχονται ΜΟΤ για μοτοσικλέτες – Τι θα ελέγχεται

Τον Νοέμβριο αναμένεται να αρχίσει ο έλεγχος ακαταλληλότητας μοτοσικλετών και η έκδοση ΜΟΤ.

Συγκεκριμένα οι οδηγοί θα αρχίσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις έτσι ώστε να περάσουν από τεχνικό έλεγχο οι μοτοσικλέτες τους.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός στην Κύπρο.

«Μόνο ένα συνεργείο είχε τον εξοπλισμό. Ελπίζουμε ότι τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή», είπε.

Σύμφωνα

με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αρχικά θα κληθούν οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών τεσσάρων ετών και άνω καθώς θεωρούνται υψηλού ρίσκου. Στη συνέχεια οι τεχνικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Σκέψεις για επιβολή «εμποδίων» στην έκδοση MOT οχήματος - Ποια η προϋπόθεση

Τι θα ελέγχεται

Τα οκτώ συνεργεία που υπέβαλαν αίτηση έτσι ώστε να λάβουν άδεια ΚΤΕΟ, θα ελέγχουν τις μοτοσικλέτες που έχουν δεχθεί μετατροπές στον κυβισμό της μηχανής.

Επιπλέον, θα ελέγχεται να έχουν αφαιρεθεί δείκτες πορείας, καθρεφτάκια, φώτα και η καταλληλότητα στα ελαστικά και στα φρένα.

Αν η μοτοσικλέτα κριθεί ακατάλληλη, τότε ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό κυκλοφορίας.

Συνολικά στην Κύπρο κυκλοφορούν 63.154 μοτοσικλέτες. Οι 14.618 είναι μοτοποδήλατα, οι 2.995 μοτοσικλέτες είναι για ενοικίαση και 2.556 τρίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες.

Σημειώνεται ότι αν ο ιδιοκτήτης και ο ελεγκτής διενεργήσουν παρανομίες, τότε θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 3 μήνες ή πρόστιμο 1.700 ή και με τις δύο αυτές ποινές.

Διαβάστε ακόμη: 

500kg ναρκωτικών: Το (κυπριακό) προηγούμενο με Ινδία - Τι είναι η μεφεδρόνη

Αρχίζει το «σκανάρισμα» σε λογαριασμούς Κύπριων influencers - Tι θα ελέγχεται

Keywords
Τυχαία Θέματα