Βαφεάδης για «έμφραγμα» highway: Δύσκολη μέρα – Ευτυχώς λειτούργησε το σύστημα

Λόγο για μια δύσκολη μέρα που πρέπει να λειτουργήσει ως ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι έκανε ο Υπουργός Μεταφορών ερωτηθείς για το κυκλοφοριακό έμφραγμα στον αυτοκινητόδρομο χθες και προχθές. Να σημειωθεί ότι ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού έκλεισε μέσα σε δύο 24ωρα 3 φορές λόγω τροχαίων με νταλίκες εμπλεκόμενες.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα, δοκιμάστηκε η υπομονή του κόσμου και οι υποδομές μας. Ευτυχώς δεν έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά. Φάνηκε στην πορεία όμως ότι το σύστημα ετοιμότητας που έχουμε γι’ αυτά τα περιστατικά λειτούργησε κατά κάποιο

τρόπο. Πήγαν γερανοί, πήγε συνεργείο, το σύστημα ανταποκρίθηκε. Η Αστυνομία έκρινε πως έπρεπε να υλοποιήσει σχεδιασμό», είπε ο κ.Βαφεάδης.

Διαβάστε επίσης: Οκτώ ώρες μετά: Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος παρά την Παρεκκλησιά

Ο Υπουργός ανέφερε ότι χθες ο ίδιος επέστρεψε από Βρυξέλλες μέσω Πάφου. Στη συνέχεια ανέφερε πως η ασφάλεια που πήγε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας είχε ενημέρωση μέσω εφαρμογής στο κινητό και αντί να περιμένει 2.5 ώρες περίμενε 1.5 ώρα για να φτάσει.

«Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε αυτό το περιστατικό ως μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχει στα σκαριά η εγκατάσταση καμερών για ενημέρωση του τι συμβαίνει στον αυτοκινητόδρομο. Υπάρχει σκέψη για αναμονή ρυμουλκών στον αυτοκινητόδρομο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

Συμπλήρωσε πως «σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει μια υπηρεσία που να παρέχει βοήθεια. Νομίζω ότι πρέπει να καταρτιστεί ένα σχέδιο και για εμπλοκή της Πολιτικής Άμυνας σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε. Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του προκατόχου του για τουαλέτες στον αυτοκινητόδρομο και άλλες υπηρεσίες, είπε πως «δυστυχώς είναι στα προκαταρκτικά στάδια ακόμη. Έχουμε δρόμο μέχρι να ολοκληρωθούν αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα