«Ανακρίνεται» ο Καδής για την «γκάφα» στις εξετάσεις

Στο επίκεντρο συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία συνέρχεται αυτή την ώρα, θα βρεθεί το θέμα της διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων των εκπαιδευτικών, για την εξασφάλιση θέσης στη δημόσια εκπαίδευση, με το νέο σύστημα διορισμών, μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Έτσι έγινε η «γκάφα» με τα θέματα των εξετάσεων στην Παιδεία


Στη συνεδρίαση παρίστανται ο Υπουργός Παιδείας, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ο Κώστας Καδής αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για την γκάφα ολκής.

Στο

μεταξύ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις, που ακυρώθηκαν, θα γίνουν στις 17 και 18 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιπες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στις ημερομηνίες και ώρες, που είχαν, ήδη, καθοριστεί.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ανάληψης νομικών μέτρων από πλευράς υποψηφίων, με τα οποία να ζητούν ακύρωση της διαδικασίας, ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης ή αναβολής.

Σε μια εβδομάδα αναμένεται το πόρισμα της διοικητικής έρευνας, που διέταξε ο Κώστας Καδής, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι αμείλικτος στην απόδοση ευθυνών.

Την έρευνα διενεργεί, όπως δήλωσε ο κ. Καδής, Διευθυντικό Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Παράλληλα σήμερα θα υποβληθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για κάλυψη των εξόδων των αεροπορικών εισιτηρίων των υποψηφίων, που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ ομαδικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη ετοιμάζουν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, που αμφισβητούν, πλέον, το αδιάβλητο και την αξιοπιστία των εξετάσεων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Γιώργος Γεωργίου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αναφέρθηκε σε καταγγελίες, που αφορούν γυναίκα θεματοθέτη, η οποία παρακάθησε στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είπε, ο θεματοθέτης όφειλε να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει σύγκρουση συμφέροντος με συγγενικό πρόσωπο και να απαλλαγεί από τις εξετάσεις.

Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, που έκανε μαθήματα σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς, είχε συγγενική σχέση με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην Υπηρεσία Εξετάσεων.
Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε στον Γενικό Ελεγκτή ομάδα ενδιαφερομένων, που του απέστειλε σχετική επιστολή, η οποία ακολούθως εστάλη στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση του θεματοθέτη, επισημαίνοντας ότι αν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ισχύουν, πρόκειται για ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινικά μέτρα.

Για την καταγγελία, που αφορά τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ο κ. Καδής δήλωσε ότι έχει διερευνηθεί και δεν υπάρχει καμία σύγκρουση συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα