Επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις Κύπρος- Γαλλία

Οι άριστες σχέσεις Κύπρου και Γαλλίας επιβεβαιώθηκαν σήμερα σε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και του Γάλλου Πρέσβη Ρενέ Τροκάζ, με τον Υπουργό να εκφράζει ισχυρή βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στα θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και εξοπλισμών.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, ο Γάλλος Πρέσβης ανάφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ότι η συνεργασία

Κύπρου-Γαλλίας τόσο σε διμερές όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των δύο χωρών και της ΕΕ αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρεται, τέθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η τρομοκρατία και η παράνομη μετανάστευση.

Από πλευράς του Γάλλος Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Άμυνας για την άμεση ανταπόκριση του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για την πρόσφατη μεταφορά Γαλλίδας στρατιωτικού, μέλους του πληρώματος γαλλικού πολεμικού πλοίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα