Επίθεση με πέτρες κατά Ιμάμογλου σε συγκέντρωση στο Ερζουρούμ

Την μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην πόλη-κλειδί των εκλογών, την Κωνσταντινούπολη, επισκίασε η σοβαρή επίθεση με πέτρες με δεκάδες τραυματίες στην πόλη Ερζουρούμ, όπου μιλούσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για ‘εντολή άνωθεν’, ενώ κι ο υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άφησε υπόνοιες κατά του Τούρκου προέδρου. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι το έκαναν. Όσοι κάθονται στην καρέκλα, εδώ και καιρό αναδύεται βρωμιά πλέον και δεν μπορούν να σηκωθούν», είπε

ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους φόβους για την ασφάλεια των εκλογών.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δέχθηκε επίθεση με πέτρες ενώ εκφωνούσε ομιλία στο Ερζουρούμ σήμερα (7 Μαΐου).

Ο Ιμάμογλου αναφέρθηκε στα λεωφορεία που τοποθέτησε στην περιοχή της συγκέντρωσης ο  δήμος του Ερζουρούμ, προκειμένου, όπως κατήγγειλε, να εμποδίσει οπαδούς του κόμματος να προσέλθουν στο συλλαλητήριο.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μίλησε με το νομάρχη του Ερζουρούμ, ο οποίος δήλωσε ότι: "Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα στο Ερζερούμ, με σχεδόν 5 χιλιάδες αστυνομικούς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείτε. Τα λεωφορεία έχουν ήδη αποσυρθεί".

"10-15 άνθρωποι τραυματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου"

Αναφέροντας ότι οι πέτρες εκτοξεύονταν από παντού μετά την έναρξη της ομιλίας, ο Ιμάμογλου κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν επενέβη.

"Πρόκειται για οδηγία. Το όνομά της δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Είναι μια εντολή 'μην επέμβετε'. Υπάρχει ένα TOMA εκεί. Πετάνε πέτρες στα κεφάλια των ανθρώπων και εμείς μπήκαμε στο λεωφορείο. Μας πετάνε πέτρες. Μπορείτε να δείτε το μέγεθος των πετρών. Με αυτή την παρέμβαση, σταμάτησα την ομιλία μου στο 5ο λεπτό. 10-15 άνθρωποι τραυματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου", σημείωσε.

Κιλιτσντάρογλου: Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν και αυτούς που τους να το κάνουν

Ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε από την Αττάλεια: "Μια χούφτα άνθρωποι το έκαναν. Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν, γνωρίζουμε αυτούς που τους έβαλαν να το κάνουν. Όσοι κάθονται στην καρέκλα εδώ και καιρό αναδύεται βρωμιά πλέον και δεν μπορούν να σηκωθούν. Αυτό σημαίνει ότι το έκαναν οι αποκάτω του", είπε, προσθέτοντας ακόμη πιο σκληρά: «Οδηγούν τα πράγματα σε ένταση. Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Ο καθένας από εμάς θα είναι προσεκτικός απέναντι στις προβοκάτσιες. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτή τη χώρα. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι ψύχραιμος. Έχουν αρχίσει να ελπίζουν σε βοήθεια από τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε. Λέει ότι αν νικήσουμε, θα συνεργαστούμε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Εσείς είστε αυτοί που συνεργάζεστε. Εσείς είστε αυτοί που κάνουν όλα τα κόλπα. Εμείς βάζουμε την σημαία μας πάνω από ο,τιδήποτε άλλο στην πατρίδα μας».

Απάντηση από τον υπουργό Βιομηχανίας

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, έκανε δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις με πέτρες που δέχθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσής του στο Ερζουρούμ.

Αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για θέμα μη επέμβασης της αστυνομίας, δήλωσε: "Η αστυνομία μας δεν επιτρέπει ποτέ τη βία. Το καθήκον της είναι να αποτρέπει την βία ούτως ή άλλως. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια σχόλια από μια εικόνα. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή στην πολιτική".

Keywords
Τυχαία Θέματα