Επιστολή ομάδας Αντιστασιακών Πάφου για αφαίρεση πλάκας από Μνημείο Μακαρίου

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ομάδα αντιστασιακών Πάφου προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αναφορικά με την αφαίρεση πλάκας που τοποθετήθηκε στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης.

Σύμφωνα με την ομάδα αντιστασιακών Πάφου η πλάκα είχε τοποθετηθεί στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης επί Δημαρχίας Ανδρέα Αταλιώτη στις 16 Ιουνίου του 1996 από τον Δήμο Πάφου με την ολοκλήρωση του μνημείου. Tα τελευταία

χρόνια, σημειώνουν, αφαιρέθηκαν όλα όσα θύμιζαν προηγούμενους δημάρχους και δημοτικά συμβούλια και τοποθετήθηκαν μέχρι στιγμής πέραντων 50 νέων πλακών.

Όπως αναφέρει η ομάδα αντιστασιακών Πάφου κάποιοι και τότε ήθελαν να μην αποκαλείται Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης αλλά απλά Μνημείο Μακαρίου. Επί τούτου, προστίθεται, «επικράτησαν εκείνοι, που μαζί με τις αντιστασιακές οργανώσεις έδωσαν τη μάχη για την ονομασία του μνημείου, όπως το γνωρίζει και το αποκαλεί ορθά ο Δημοκρατικός κόσμος της Πάφου".

Επισημαίνουν τέλος πως για όσους εθελοτυφλούν δεν είναι οι πλάκες που προσδίδουν αξία στον άνθρωπο, αλλά  η εκτίμηση και ο σεβασμός στην συνείδηση των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα